Iän arvioiminen voi olla vaikeaa, mutta se ei ole välttämättä sitä, jos tietää millä kaikilla keinoilla sen voi tehdä.

Yksi erikoisimmista ja toimivista tavoista selvittää jonkun ikä, on katsoa hänen kynsiään. Jos et halua, että joku saa tietää ikäsi kynsiesi perusteella, voit myös tehdä sille jotain.

Olet varmasti huomannut ajan myötä muutoksia kynsiesi rakenteessa, paksuudessa, lujuudessa ja jopa niiden kasvunopeudessa. Se on ihan normaalia, jonka suurin osa on huomannut 40 vuoden ikään mennessä.

Kynsissä voi olla uurteita, jotka ovat vähän kuin kynsien ryppyjä. Niitä syntyy, kun kynnet ohenevat ja haurastuvat. Kynsinauhat voivat muuttua ikääntyessä repaleisiksi ja huonokuntoisiksi, jolloin kynnetkin kärsivät. Kynnet voivat muuttua kellertäviksi, joka johtuu hitaasta kynsien kasvusta. Sekin liittyy kynsien ikääntymiseen.

Jos haluat, että ikäsi ei näy kynsistä, on tärkeä huolehtia kynsinauhojen ja kynsien kunnosta. Se vaatii esimerkiksi kynsinauhojen rasvaamista. Kynsiviilaa kannattaa käyttää varoen tai jättää käyttämättä kokonaan, koska se voi aiheuttaa kynsiin pieniä repeämiä. Lasinen viila on kynsille hellävaraisempi kuin pahvinen.

Kynsiä voi suojata myös hanskojen avulla, kun tekee esimerkiksi kotitöitä, joissa kädet kastellaan jatkuvasti, joka kuivattaa käsiä ja samalla myös kynnet kärsivät.

Lähde: Huffpost