Se on jo tiedossa, että punaviinin kohtuullinen käyttö vähentää sydänkohtauksen riskiä.

Nyt on tehty uusi havainto alkoholia sisältävästä juomasta ja sen juomiseen liittyvistä terveyshyödyistä. Tämä juoma on olut, joka voi ehkäistä monien eri sairauksien puhkeamista. Jos olutta juo kohtuudella, siitä voi olla terveyden kannalta hyötyä monella eri tavalla. Tulokset perustuvat uusiin tutkimuksiin, josta kerrotaan Antenne Bayern-sivustolla.

Oluen juomisesta ei ole vain haittaa terveydelle, vaan myös hyötyä

Heillä, jotka juovat olutta 3–4 annosta viikossa, voi alentua diabeteksen riski. Jos on jo sairastunut tyypin 2 diabetekseen, alkoholia kannattaa juoda todella vähän tai ei lainkaan. Alkoholi voi esimerkiksi estää glukoosin vapautumista maksasta, joka voi aiheuttaa diabeetikoille hypoglykemiaa.

Myös sydän voi hyötyä oluen juomisesta. Se voi vähentää esimerkiksi aivohalvauksen ja sydänkohtauksen riskiä. Jopa pienen olut lasillisen nauttiminen voi vähentää sydänkohtauksen riskiä 50 prosentilla.

Olut voi estää luukatoa, koska siinä on paljon humalaa ja mallasohraa, joissa on luuta vahvistavaa mineraalia. Kohtuullinen oluenkulutus voi jopa ehkäistä osteoporoosia.

Olut voi myös parantaa ruoansulatusta, estää dementiaa sekä suojata aivosoluja.