Monissa vinkeissä keskitytään siihen, kuinka aloittaa päivä oikealla tavalla tai mitä tehdä ennen nukkumaanmenoa, mutta harvoin kerrotaan miten kokonainen lepopäivä kannattaa viettää.

Nyt kuitenkin Live Strong -sivustolla on uutisoitu siitä, millä tavoilla lepopäivää ei ainakaan kannata viettää. Niiden avulla on helpompi keksi vapaapäivälle tai -illalle sopivaa tekemistä. Tässä viisi ideaa, joita ei silloin kannata tehdä. Ne sopivat sinulle erittäin hyvin, jos olet kova harrastamaan liikuntaa.

1. Lepäät koko päivän

Vaikka myös harrastuksista pitäisi koko päivän taukoa, ei sen tarvitse tarkoittaa sitä, että makaisit vain koko päivän sohvalla. Myös tällöin voi käydä esimerkiksi parinkymmenen minuutin kävelylenkillä. Silloin tämän päivän saa käytettyä aktiivisena palautumisena harjoittelusta. Älä kuitenkaan rasita itseäsi liikaa, koska tällaisena päivänä ei ole tarkoitus polttaa kaloreita, vaan helpottaa vain palautumista aiemmista treeneistä.

2. Teet jotain liian aktiivista

Liikaakaan ei saa aktivoitua, koska kehosi tarvitsee myös lepoa. Toiminta ei saa olla yhtä rasittavaa kehollesi, kuin päivinä, jolloin toimit aktiivisesti. Pidä sykkeesi matalalla ja juo tarpeeksi vettä.

3. Muutat ruokavaliotasi

Vapaapäivänä toki houkuttelee käydä syömässä ravintolassa, mutta normaalia ruokavaliota ei ole hyvä muuttaa liian radikaalilla tavalla. Syötyä tulee helposti enemmän kotonakin, kun siihen on enemmän aikaa. Syömisellä voi yrittää välttää tylsyyttä ja stressiä. Jos huomaat, että sinulla tulee syötyä vapaapäivänä normaalia enemmän, kannattaa syömisen sijaan lähteä käymään jossakin, esimerkiksi kävelyllä. Myös ystävälle soittaminen on hyvä idea. Ylensyöminen tekee vain mahan kipeäksi sekä paljon muuta ikävää kehollesi.

4. Et muista juoda tarpeeksi

Sellaisina päivinä, jolloin liikut paljon, tulee myös huolehdittua helposti nesteyttämisestä. Sitä ei kannata unohtaa myöskään vapaapäivänä. Vedentarpeen määrä riippuu monista tekijöistä. Naisten on esimerkiksi hyvä juoda päivän aikana noin 1,5 – 2 litraa vettä.

5. Syöt liian vähän

Sen sijaan, että söisit vapaapäivänäsi liikaa, voit helposti syödä sitä myös liian vähän. Kun liikut vähemmän, tarvitset tietysti vähemmän ravintoa. Mutta palautumiseen tarvitaan ravintoa, joten syödä kuitenkin pitää kunnolla, koska lihakset tarvitsevat ravintoa myös vapaapäivänä. Syöminen antaa sinulle energiaa, jota tarvitse seuraavia aktiivisia päiviä varten.

Lähde: Live Strong