Turvallisimpien kaupunkien kärkikolmikko on ollut sama jo kahtena edellisenä vuotena.

Lappeenranta oli viime vuonna Suomen 15 suurimmasta kaupungista kaikista turvallisin kaupunki poliisin katuturvallisuusindeksin mukaan, kertoo Helsingin Sanomat. Toiseksi turvallisin oli Espoo ja kolmanneksi sijoittui Kouvola.

Tämä kolmikko on ollut Suomen 15 suurimmasta kaupungista turvallisin myös kahtena edellisenä vuotena. Lappeenranta on pitänyt kärkipaikkaa hallussaan, kun taas Espoon ja Kouvolan sijoitukset vaihtelivat keskenään vuosina 2016-2018.

Turvallisuusvertailun häntäpää on Helsingin Sanomien mukaan myös vuosi vuodelta sama 15 suurimman kaupungin osalta. Helsinki on sijoittunut vertailussa viimeiseksi jokaisena vuonna tällä vuosikymmenellä, mutta pääkaupungin katuturvallisuus on kuitenkin parantunut verrattuna vuosikymmenen alkuvuosiin.

Helsingin Sanomat pyysi poliisilta tiedot kaikkien Suomen kuntien katuturvallisuudesta vuosilta 2010-2018. Poliisin laatiman indeksin mukaan koko Suomen katuturvallisuus on parantunut yhtäjakoisesti lähes koko 2010-luvun ajan.

Vaikka viime vuonna kesä oli helteinen ja alkoholisäädökset vapautuivat, koheni turvallisuustilanne edelleen. Helsingin Sanomien mukaan viime vuonna oli valtakunnallisesti turvallisempaa kuin kertaakaan aiemmin 2000-luvulla.

Poliisin katuturvallisuusindeksi kertoo rikostilanteen kehityksestä tiettyjen rikosten osalta, mutta osa turvallisuuteen vaikuttavista teoista jää sen ulkopuolelle. Indeksissä huomioidaan muun muassa pahoinpitelyt, ryöstöt, rattijuopumukset ja vahingonteot, mutta henkirikoset ja seksuaalirikokset eivät vaikuta indeksiin.

Rikosten määrät suhteutetaan indeksissä kunkin kunnan asukaslukuun ja vakavat rikokset saavat lieviä tekoja suuremman painoarvon.

Alta voit katsoa Suomen turvallisimmat kaupungit katuturvallisuusindeksin mukaan.

 1. Lappeenranta
 2. Espoo
 3. Kouvola
 4. Kuopio
 5. Oulu
 6. Joensuu
 7. Hämeenlinna
 8. Pori
 9. Lahti
 10. Tampere
 11. Turku
 12. Vaasa
 13. Vantaa
 14. Jyväskylä
 15. Helsinki

Lähde: Helsingin Sanomat