Levitä itse tekemääsi rauhoittavaa voidetta jalkoihin, vedä sukat ylle sekä peitto korviin ja uni tulee helpommin.

Kukapa ei toisinaan pyörisi levottomasti sängyssä, kun uni ei tule. Voit koettaa helpottaa nukahtamista tekemällä itse ”univoiteen”, joka rauhoittaa ja samalla saa jalkasi tuntumaan ihanan pehmeältä.

Alla olevalla ohjeella valmistuu runsaasti voidetta, joten voit antaa sitä myös lahjaksi muille. Illoistasi tulee autuaampia tällä tuoksuvalla helpottajalla.

Tarvitset ”univoidetta” varten:

– 1 kuppi (noin 2,4 dl) kookosöljyä

– 1 kuppi (noin 2,4 dl) oliiviöljyä

– 4 ruokalusikallista mehiläisvahaa raastettuna

– Saman verran erilaisia eteerisiä öljyjä, tuoksuina laventeli, appelsiini, setripuu, piparminttu ja kaneli – laventeli rauhoittaa mieltäsi, kun taas appelsiini ja kaneli auttavat hermojasi rauhoittumaan. Setripuu antaa maanläheistä tuoksua ja piparminttu auttaa lihaskipuihin.

Näin valmistat voiteen:

1. Laita kookosöljy, oliiviöljy ja raastettu mehiläisvähä metalli- tai lasikulhoon ja lämmitä niitä vesihauteessa tai hitaasti mikrossa lyhyinä aikoina (ei metallikulhossa). Kun kaikki on sulanut, sekoita hyvin ja ota pois lämmöstä.

2. Sekoita eteeriset öljyt yhteen saadaksesi unenomaisen sekoituksen tuoksuja – noin 50 tippaa jokaista luo hyvän sekoitteen ja lisää sekoite 1. kohdassa valmistetun sekoitteen sekaan.

3. Laita varoen yhdistetty sekoite pieniin, kirkkaisiin purnukoihin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita vasta sitten korkki päälle. Sitten ”univoide” onkin valmista käytettäväksi!

Pidä voidetta sänkysi lähellä ja levitä sitä jalkoihin, laita ylle sukat ja tee olosi mukavaksi sängyssä iltoina, kun sinulla on vaikeuksia nukahtaa. Jalkojen isommat huokoset antavat eteeristen öljyjen imeytyä nopeasti ja ne virtaavat pitkin kehoasi auttaen sinua rentoutumaan. Voit myös hieroa voidetta käsiisi, kipeisiin lihaksiin tai jopa ohimolle rauhoittamaan itseäsi.

Lähde: Popsugar