Pahan velhon menneisyydestä kertova elokuva on katsottavissa ilmaiseksi netissä.

Harry Potter ei olisi Harry Potter ilman taikamaailman kamalinta velhoa, Voldemortia. J.K. Rowlingin Harry Potter -kirjoissa ja niistä tehdyissä elokuvissa Voldemortin menneisyyteen ei kuitenkaan paneuduta kovin taustoittavasti, joten Potter-fanit ovat päättäneet ottaa asiakseen korjata tilanteen.

Italialiaset fanit ovat julkaisseet Tryangle Filmsin alla epävirallisen Potter-elokuvan nimeltä Voldemort: Origins of the Heir. 52 minuuttia kestävä fanielokuva on julkaistu ilmaseksi netissä ja esimerkiksi The Verge kuvailee sitä vaikuttavaksi fanielokuvaksi, joka sopii mukavasti virallisten teosten rinnalle.

Fanielokuvan tekeminen sai alkunsa pari vuotta sitten, kun lukiessaan uudelleen kirjasarjan kuudetta osaa, Harry Potter ja puoliverinen prinssi, fanit alkoivat miettiä, mikä sai Tom Valedron (englanniksi Tom Riddle) muuttumaan Voldemortiksi. Fanit aloittivat joukkorahoituskampanjan, jotta voisivat toteuttaa oman elokuvan Voldemortin taustoista.

Potter-elokuvien taustalla oleva Warner Bros. laittoi kuitenkin kapuloita rattaisiin, mutta lopulta Tryangle Films sai sovittua studion kanssa fanielokuvan tekemisestä. Päivänvalon Voldemort-elokuva näki tammikuun 13. päivä ja sen yhteydessä on tehty hyvin selväksi, ettei kyse ole virallisesta Potter-elokuvasta.

Voldemort: Origins of the Heir -elokuvassa seurataan yhden Tylypahkan koulun perustajan, Godric Rohkelikon, perillistä, Grisha McLaggenia, joka jahtaa Valedroa. Fanielokuvaa varten keksitty McLaggen epäilee Valedron liittyvän Hufflepuffin suvun jälkeläisen, Hepzibah Smithin, murhaan.

Elokuvan on ohjauksesta, käsikirjoituksesta, leikkauksesta ja visuaalisista tehosteista vastaava Gianmaria Pezzato on The Vergen mukaan paneutunut Rowlingin luoman taikamaailman historiaan ja parsinut kasaan Valedron tarinan hänen noustessa valtaan ja muuttuessa Voldemortiksi.

Fanielokuvaa on muutamassa päivässä katsottu YouTubessa yli 6 miljoonaa kertaa. Voit katsoa fanielokuvan artikkelin yllä olevalta videolta tai YouTubessa täällä.

Huom! Elokuva on tehty alun perin italiaksi ja sen jälkeen dubattu englanniksi, minkä takia vaikuttaa siltä kuin ääni ja kuva eivät olisi synkassa.

Lähde: The Verge