Kukat voivat myös parantaa mielialaa ja vähentää stressiä.

Kauniin, tuoreen kukkakimpun hankkiminen koitiin voi piristää mieltä ja niillä voi ilahduttaa läheisiään, mutta kukilla voi olla myös positiivisia terveysvaikutuksia. Eräässä tutkimuksessa arvioitiin kasvien terapeuttisia vaikutuksia leikkauspotilaisiin ja Cosmopolitanin mukaan tulokset olivat hieman tyrmäävät.

American Society for Horticulture Sciencen tutkimuksessa 90 potilasta jaettiin huoneisiin, joissa joko oli kasveja tai ei ollut kasveja. Niillä potilailla, joiden huoneessa oli jonkinlaisia kasveja, oli erilaiset tulokset kuin kasvittomissa huoneissa olleilla.

Tutkimuksen mukaan kukille altistuneilla potilailla oli alhaisempi verenpaine ja syke, kipu, ahdistus sekä väsymys eivät tuntuneet niin voimakkaalta ja he suhtautuivat huoneisiinsa positiivisemmin ja tyytyväisemmin kuin kasvittomissa huoneissa olleet potilaat. Cosmopolitanin mukaan tutkimus ehdottaa, että kukkien pitäisi olla ”täydentävä lääke” toipuville potilaille.

Toisen tutkimuksen mukaan kukkakimput voivat saada tuntemaan myös vähemmän stressiä. Complementary Therapies In Medicinessa julkaistussa tutkimuksessa korkeakouluikäisille naisille annettiin vaasillinen tuoreita ruusuja heidän asuntolan huoneeseen ja tuloksiin sisältyi muun muassa se, että osallistujat tunsivat olonsa rentoutuneemmaksi ja stressittömämmäksi kuin aiemmin.

Voit tutustua ensimmäiseen tutkimukseen lisää täälläja jälkimmäiseen täällä.

Lähde: Cosmopolitan