Hammaslankaa voi käyttää muuhunkin kuin hampaiden hoitamiseen.

Monella löytyy kylpyhuoneesta hammaslankaa hammasvälien puhdistusta varten. Se voi olla kuitenkin hyödyksi myös muilla tavoin.

Lue alta viisi nerokasta tapaa hyödyntää hammaslankaa.

1. Ripusta valokuvakehyksiä

Laadukas hammaslanka on tarpeeksi jämäkkä kannattelemaan kevyitä kehyksiä eikä se raavi seiniä kuin metalli- tai rautalanka. Tuplaa tai kolminkertaista hammaslanka varmistaaksesi sen kestävyyden.

2. Paloittele syötäviä sievästi

Valitse hammaslankaa, joka ei maistu millekään ja leikkaa sillä paloiksi pehmeitä syötäviä (esimerkiksi kakkua) ilman, että pinta kärsii. Kiedo hammaslangan päät sormiesi ympärille, pidä se kireänä ja paina läpi leikattavasta syötävästä.

3. Ruoki lintuja

Käytä jälleen maustamatonta, vahattua hammaslankaa. Laita lankaa neulaan ja vedä neulan avulla lankaan popkornia, muroja tai kuivattuja hedelmiä ja ripusta puuhun roikkumaan evääksi linnuille.

4. Irrota jumissa oleva sormus

Vältä turhautumista ja nykimisestä ja nitkuttelusta koituvaa kipua, kun koetat irrottaa liian tiukkaa sormusta. Ujuta noin 20 senttiä hammaslankaa sormuksen alta ja kiedo se tiukasti sormesi alaosan ympäri (myös rystysen) sitoaksesi sen väliaikaisesti. Liuta nopeasti sormus pois kiristetystä sormesta ja poista sen jälkeen hammaslanka sormesi ympäriltä.

Toinen vaihtoehto hammaslangan käytölle sormuksen irrottamisessa löytyy tältä videolta.

5. Pelasta valokuvat

Joskus valokuvat saattavat tarrautua kiinni valokuva-albumin sivuihin tai kehyksen lasiin. Jos näin käy, ujuta sahamaisella liikkeellä hammaslankaa kuvan ja sivun/lasin väliin ja ne irtoavat.

Lähde: Good Housekeeping