Hampaiden valkaisu voi olla työlästä ja kallista, mutta pienillä kikoilla kirkastat hymyäsi hetkessä.

Monet haluavat hymyn, jonka myötä suusta paljastuvat kauniit, valkoiset hampaat. Niiden valkaisu ammattilaisen pakeilla voi tulla kalliiksi ja itse tekemällä siihen saa kuluttaa aikaa.

Onneksi on olemassa helpompia ja luonnollisempia tapoja valkaista omaa hymyään ja apua saa jo muutamilla meikkikikoilla. Alla on vinkit valkoisempaan hymyyn.

Huljuta vettä suussasi heti syötyäsi

Huljuta vettä suussasi, jotta hampaisiin tarttuneet palat syötävääsi irtoavat ja eivät tahraa hampaita. Beauty High neuvoo huljuttelemaan vähintään puoli minuuttia.

Lisää aina kermaa tai maitoa kahviisi

Tunnetusti kahvi tahraa hampaita, mutta apua voi saada maitotuotteista. Laittamalla kermaa tai maitoa kahvin sekaan, sen kemiat muuttuvat ja se ei tartu hampaiden pintaan niin helposti.

Apua vihreistä

Lehtivihannesten syöminen kannattaa jo ylipäänsä, mutta niistä on iloa myös valkoisia hampaita ajatellen. Beauty Highn mukaan lehtikaalin kaltaisissa vihanneksissa on mineraalia, joka auttaa suojelemaan hampaita tahroilta.

Valitse huulipunasi huolella

Hampaasi näyttävät valkoisemmilta, jos käytät huulipunaa, jossa on sininen pohjasävy. Keltasävytteiset punaiset ja kalpeat vaaleanpunaisen sävyt taas korostavat tahroja, joten niitä kannattaa vältellä, jos hampaiden värillä on väliä.

Napostele fiksusti

Ruoka on monesti syypää hampaiden tahroihin. Beauty Highn mukaan kannattaa valita naposteltavaksi syötäviä, jotka tuottavat enemmän sylkeä, koska se auttaa puhdistamaan bakteereja suusta ja valkaisee hampaitasi. Hyviä tällaisia naposteltavia ovat muun muassa päärynät, omenat, mansikat, sellerit ja porkkanat.

Lähde: Beauty High