Jos treffiseuran mieltä ei halua pahoittaa perumalla suoraan, uskottavat tekosyyt tulevat silloin tarpeeseen.

Hyvillä tekosyillä voi välttyä treffeiltä, jos ne eivät enää  kiinnosta. Tärkeää on, että syyksi sanoo jotain uskottavaa.

Alle on listattu viisi tekosyyideaa, jotka kliseisyydestään huolimatta toimivat:

1. Lapsenvahti

Jos sinulla on pieniä sisaruksia, voit kertoa treffiseurallesi, että joudut perumaan, koska vanhempasi joutuivat lähtemään kaupungista ja joudut äkillisesti lapsenvahdiksi, kun ketään muuta ei ollut saatavilla.

2. Onnettomuus

Tätä on käytetty monissa televisiosarjoissa, joten se alkaa olla tuttu jo tekosyynäkin, mutta sekin toimii, jos sen saa kuulostamaan uskotavalta. Jos treffien sovittu aika on jo lähellä, laita seuralaiselle viestiä, että jouduit pieneen onnettomuuteen ja olet sairaalassa, joten et voinut soitaa. Muista sanoa myös, että mitään hätää ei ole ja hänen ei tarvitse huolehtia.

3. Sairastuminen

Tämä toimii, koska näin voi käydä kenelle tahansa oikeastikin: soita tai laita viestiä treffiseuralle ja kerro, että et voi hyvin. Syyksi voit ehdottaa vaikkapa töissä syömääsi erikoista ja mausteista ruokaa. Pahoittele tilannetta ja sano, että olet mielummin kotona keräämässä voimiasi kuin lähdet treffeille.

4. Ylityöt

Tähän pätee sama kuin kolmanteen kohtaan; näin voi käydä kenelle tahansa oikeastikin. Jos treffit ovat alkamassa lähiaikoina, mutta sinulla ei ole yhtään sosiaalinen olo, voit aina vedota siihen, että jouduit jäämään töihin pidempään ja joudut perumaan treffit. Kannattaa kuitenkin miettiä toimiva ja uskottava syy sille, miksi ylitöihin joutui jäämään.

5. Ystävän hätä

Tätä kannattaa käyttää, jos treffit ovat jo alkaneet, mutta treffeissä on jokin vialla. Sovi ystäväsi kanssa, että treffiesi kestettyä puoli tuntia, hän soittaa sinulle. Jos treffit eivät ole sujuneet, voit käyttää soittoa verukkeena poistua ja kertoa, että ystävälläsi on hätä ja tarvitsee seuraasi, koska hän esimerkiksi on juuri eronnut.

Lähde: Become Gorgeous

Kommentit

Kommenttia