Jos veri vetää maailmalle, mutta pelkäät töiden laittavan kapuloita rattaisiin, voi näistä vinkeistä olla apua.

Monet haluavat nähdä paljon maailmaa ja matkustella niin usein kuin mahdollista, mutta matkustelun yhdistäminen työelämässä olemiseen voi tuntua vaikealta. Täysin saavuttamattomissa niiden yhdistäminen ei kuitenkaan ole.

Alle onkin listattu 7 tapaa, miten voit pitää työsi ja silti matkustella paljon maailmalla.

1. Freelance-työt

Kun teet töitä freelancerina, antaa se sinulle vapauden tehdä niitä missä haluat. Voit istua kotona pyjamat ylläsi tai tehdä töitäsi Suomen rajojen ulkopuolella. On myös olemassa palveluita, kuten WeWork, jonka jäsenillä on mahdollisuus käyttää yli sataa toimistoa yli 30 kaupungissa ympäri maailman, mikä helpottaa uuteen paikkaan tutustumista samalla jakaen työtila muiden kanssa ja saaden omat työt tehtyä.

2. Ota sapattivapaata

Kyse on käytännössä palkattomasta lomasta, josta sovit työnantajan kanssa ja palaat työn pariin sen päätteeksi. Se voi olla hyvä tapa päästä maailmalle matkustelemaan, koska tiedät sinulla olevan työpaikka turvanasi matkustelun päätteeksi.

3. Käytä vuosilomia hyödyksi arkipyhien kanssa

Jos pyhäpäiviä osuu arkipäiville sopivasti, sinulla voi olla mahdollisuus pitää jopa yli parin viikon loma yhdistelemällä vuosilomaa arkipyhiin.

4. Harkitse siirtoa ulkomaille

Jos työpaikallasi on toimipisteitä ympäri maailman ja haluat maailmalle, voit aina selvittää siirron mahdollisuutta. Pahimmassa tapauksessa pyyntöösi siirtyä toiseen maahan tekemään töitä ei suostuta, kun taas parhaimmassa tapauksessa pääset tekemään töitä uuteen kaupunkiin, tutustumaan uusiin ihmisiin ja uusiin mahdollisuuksiin.

5. Käytä aikavyöhykkeitä hyväksesi

Töiden teko ulkomailta omaa omat haasteensa, mutta eri aikavyöhykkeiden ei tarvitse olla yksi niistä. Jos vois osoittaa pomollesi, että olisi hyödyllistä, jos tekisit työsi yön aikana / varhain aamulla / illalla Suomen aikaa syystä X, mahdollistaisi se matkustelun, mutta työnantajasi myös kokisi sinun tekevän asioita bisneksen hyväksi.

6. Pidä pidennetty viikoloppu joka kuukausi

Tämä voi olla helppo ratkaisu tyydyttää halusi matkustella ja nähdä maailmaa pitäen silti kiinni omasta työpaikasta, koska se ei vaadi muuta kuin vuosiloman käyttöä. Jos pidät yhden pidennetyn viikonlopun kuukaudessa, voit suunnata muutaman yön kaupunkimatkoille ja sinulle silti jäisi myös muutama vuosilomapäivä ylimääräistä – ja siihen vielä arkipyhät päälle.

7. Osta lisää lomaa

Selvitä työnantajasi kanssa, onko sinulla mahdollisuus ostaa lisää lomaa ja jos kyllä, minkälaisilla ehdoilla. Vaikka se ei olisi pitkäaikainen ratkaisu, voi muutama päivä lisää pois työpaikalta auttaa pitämään matkailuhalut hallinnassa ja antaa sinulle aikaa arvioida vaihtoehtojasi.

Lähde: Cosmopolitan