Näiden vinkkien avulla kaunis lakkaus pysyy kynsissäsi parempana pidempään.

Monet naiset pitävät kynsiensä koristelusta erilaisten kynsilakkojen ja koristusten avulla. Kynsien laittamiseen voi kulua välillä paljonkin rahaa ja jos lopputulos ei kestä kauaa, on harmistus usein suuri.

Jos haluat kynsiisi tehdyn manikyyrin kestävän pidempään, alla olevista vinkeistä voi olla apua.

1. Pyyhi etikalla ennen aluslakan laittoa

Laita vanupuikkoon väkiviinaetikkaa ja pyyhi sillä kyntesi pinta. Se poistaa tuotejäämät ja luonnolliset öljyt, jotka voisivat jäädä kynnen ja tuotteen väliin. Kun kyntesi ovat kuivuneet, lakkaa ne aluslakalla.

2. Älä uita kynsiä ennen lakkausta

Monet manikyyrejä tekevät pehmentevät kynsinauhat usein vedessä, mutta se saa kynnet pitämään vettä itsessään ja laajenemaan. Kun ne ovat lakattu, kynnet kutistuvat ja lakka ei enää sovi kynsiisi. Veden sijaan kannattaa käyttää kynsinauhoille tarkoitettua öljyä

3. Varo lakkaamasta kynsinauhojasi

Jos nakkaat kynsinauhojasi, lakka nousee kynneltä ja se voi aiheuttaa lohkeilua. Kynsinauhoja voi työnnellä taaksepäin, jotta lakka ei osu niihin.

4. Käytä tahmaista aluslakkaa

Se saa kynsilakan pysymään paremmin pidempään.

5. Laita kaksi aluskerrosta kynsien kärkiin

Kynsien kärjistä lakka lohkeilee eniten. Laita ensin aluslakkaa kynsiesi yläpuolikkaaseen ja sen kuivutta laita aluslakkaa koko kynnelle.

6. Pyörittele lakkaa käsiesi välissä

Monet saattavat heilutella kynsilakkapurkkia ylös ja alas, mutta pyörittely on parempi tapa, koska se estää ilmakuplien syntyä. Jos lakkaat ilmakuplia kynsiisi, lakka lohkeaa nopeammin.

7. Lakkaa kynnen yli

Laita sekä aluslakka, värillinen lakka että päälle tuleva lakka kynnen reunan yli ja päähän, jotta varmistat kynnen olevan suljettu.

8. Viileää ilmaa kuivumisen aikana

Kuuma ilma estää lakkaa kuivumasta, joten käytä apunasi esimerkiksi pöytätuuletinta tai laita hiustenkuivaajasi kylmäasetukselle kuuman sijaan. Kynsin käyttäminen jäävedessä 1-2 minuutin ajan auttaa myös kuivumisessa.

9. Uusia kerroksia päällyslakkaa

Laita kerros päällyslakkaa 2-3 päivän välein, sillä se estää lohkeamista ja vahvistaa lakan kiiltoa.

10. Laita kynsiöljyä

Se estää kynsiä kuivumasta ja halkeamasta. Mitä kuivemmat ne ovat, sitä todennäköisimmin ne hajoavat ja repeävät.

11. Viilaa lohkeilut piiloon

Jos kynsien kärestä alkaa lohjeta ja kulua lakkaa pois, viilaa kynsiäsi lyhyemmiksi ja estä lohkeamista laittamalla uusi kerros päällyslakkaa kynnen päätä myöten.

12. Piilota glitterillä kynnen kasvu

Jos kyntesi on kasvanut ja näin geelimanikyyrisi ei peitä enää koko kynttä, peitä lakkaamaton kohta glitterillä.

13. Kuluneisiin kohtiin todella ohut ranskalaisesta manikyyristä tuttu kärki

Jos et halua viilata kynsiäsi, lakkaa kärkiin todella ohuet ranskalaisesta manikyyristä tutut kärjet. Näin lohkeamia ei näy ja kyntesi saavat samalla uuden ilmeen.

14. Tiskaa hanskat kädessä

Pese tiskit hanskat kädessä, jotta manikyyrisi ei kärsi ja kulu niin nopeasti. Toisaalta jos haluat laiskotella tiskaamisen suhteen, vasta laitetut kynnet ovat toimiva tekosyy.

Katso vinkkeihin liittyvät kuvat täältä.

Lähde: Cosmopolitan