Haluatko eroon huonoista tavoista ja paheista? Psykologin mukaan tietty ”taikasana” auttaa sinua onnistumaan

Psykologin mukaan yhdellä sanalla voi saada itsensä eroon paheistaan.

Huonoista tavoista ja paheista voi olla vaikea päästä eroon, vaikka kuinka yrittäisi. Avun kamppailussa paheita vastaan voi tuoda kuitenkin simppeli tekniikka; psykologi Amanther Imberin mukaan on yksi sana, jota käyttämällä voi muuttaa omaa suhtautumista ja saada tuloksia aikaan.

Daily Mailin mukaan tämä taikasana on ei/en (don’t). Imber kertoi, että tavat ”jymähtävät” aivoihin oletuskäyttäytymisen kautta ja yrittämällä toimia vastoin ”oletusta”, aivot joutuvat tekemään todella kovasti töitä.

”Helppo tapa toimia onkin palata takaisin oletuskäyttäytymiseen”, Imber sanoi.

Imberin mukaan käyttämällä ei/en-sanaa, kun koettaa päästä epäterveellisistä tavoista eroon, auttaa se aivoja reagoimaan ja sopeutumaan muutokseen helpommin.

”Jos sanomme ’En syö sokeria’ eikä ’En voi syödä sokeria’, me sisäistämme sen ja sillä tavalla todella käyttäydymme”, Imber selitti.

Psykologi totesi, että tämä tekniikka on tehokas, koska se mahdollistaa rajoituksen sijaan valinnan auttamaan muuttamaan käyttäytymistä. Imber antoi myös parhaat vinkkinsä heille, jotka koettavat päästä epäterveellisistä tavoista eroon: yksi avainstrategia muutoksen tekemiselle on aloittaa sisäisestä puheesta ja toiseksi, onnistuminen on todennäköisempää, jos poistaa houkutukset.

”Esimerkiksi jos koetat vähentää sosiaalisen median käyttöäsi, poista Facebookin sovellus puhelimestasi”, Imber kertoi.

Daily Mailin mukaan Imber myös muistutti, että tahdonvoima on voimakkaimmillaan aamulla. Jos siis aiot yrittää tehdä muutoksia, on se helpointa tehdä ensimmäiseksi sen sijaan, että tekisi niin myöhemmin päivällä.

Paheistaan eroon yrittävät, mutta sen kanssa kamppaileet voivat saada apua myös asiantuntija Carlo Di Clementen vinkeistä. Daily Mailin mukaan Di Clemente on aiemmin paljastanut, että vaikka on tiettyjä askeleita, joita täytyy seurata tavan muuttamiseksi, on syytä muistaa, että kelkasta putoaminen on osa prosessia ja voi johtaa menestymiseen.

Di Clemente uskoo, että jos repsahdukset nähdään positiivisessa valossa, voidaan niitä käyttää pohtimaan ja uudelleen arvioimaan omaa suunnitelmaansa.

”Kelkasta putoaminen tai repsahdus on osa oppimisprosessia ja oppimista, miten saada prosessi onnistumaan”, hän totesi.

”Pitää muistaa, että jos lipsahdat, älä luovuta. Jos lipsahdat, korjaa suunnitelmaa, jos repsahdat, korjaa prosessia ja kun saavutat jotain muutosta, juhlista onnistumistasi”, Di Clemente vinkkasi.

Onko sinulla ollut vaikeuksia päästä paheista tai epäterveellisistä tavoista eroon? Kerro kokemuksistasi kommenteissa!

Lähde: Daily Mail


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.