Haluaisitko estää haarahiuksien syntymistä? – Siihen löytyy peräti useampi erilainen kikka

Kukaan ei varmasti pidä haarahiuksista. Niistä pääsee eroon leikkaamalla ne pois, mutta keinoja löytyy muitakin, jotka liittyvät suurimmaksi osaksi niiden syntymisen estämiseen.

Jos et halua lyhentää hiuksia, mutta haluat eroon haarahiuksien syntymisestä, tämä Good House Keeping -sivuston lista on kerätty juuri sinua varten. Saat tietää ensin, että miksi niitä ylipäänsä syntyy. Sen jälkeen tiedät, miten niitä ei synny niin helposti. 

Hiuksien haaroittumista tapahtuu alimmassa osassa hiuksia sen takia, että siellä kohti hiukset ovat vanhimmasta päästä. Tällaisia vaurioita on voinut syntyä fyysisenä vaurioina tai kemiallisena vauriona.

Fyysiset vauriot voivat johtua esimerkiksi harjaamisesta, kuumasta kihartimesta tai muista laitteista, joita hiuksiin käytetään. Myös tiukat kampaukset voivat vaurioittaa hiusta. Kemiallinen vaurio voi johtua esimerkiksi hiuksien värjäämisestä.

Osan hiusvaurioista voi korjata, mutta ei kaikkea. Siksi haarahiuksien syntymistä kannattaa estää ennemminkin kuin korjata. Tässä on monta sellaista keinoa, joita kannattaa käyttää hyväksi.

1. Älä harjaa hiuksia, kun ne ovat märät.

Märät hiukset ovat erittäin alttiita vaurioille. Vesi turvottaa ja venyttää hiuksia, joten jos niitä vielä harjaa tässä vaiheessa, ne vaurioituvat helpommin. Jos sinun on pakko harjata hiuksia, kun ne ovat märät, käytä harjan sijaan mieluimmin harvapiikkistä kampaa.

2. Älä käytä hiusrenksuja, joissa on metalliosa

Monissa hiusrenksuissa on metallinen osa, jolla renksun päät on kiinnitetty yhteen. Valitettavasti tämä metalliosa vaurioittaa hiuksia. Hiuksia kannattaa aina muutenkin käsitellä lempeästi, joten kannattaa välttää myös esimerkiksi tiukkoja poninhäntiä.

3. Vähennä lämpöä, kun käsittelet hiuksiasi

Lämpö aiheuttaa hiuksiin helposti vaurioita. Siksi hiukset kannattaa kuivata mahdollisimman kylmällä ilmalla ja muitakin hiuslaitteita on hyvä käyttää mahdollisimman kylmillä toiminnoilla, varsinkin jos haluat säästää hiuksiasi. Voit laittaa hiuksiin myös ennen lämpökäsittelyä tuotteita, jotka suojaata hiuksia kuumuudelta.

4. Säästä hiuksiasi ylimääräisiltä kemikaaleilta

Hiusvärit voivat vaurioittaa hiuksia. Jos vain hiusjuuresi kaipaavat väriä, ei kannata värjätä koko päätä. Se säästää hiuksiasi turhilta vaurioilta.

5. Tee hiuksillesi hoitoja

Hiuksille kannattaa tehdä hoitoja, jotta haarahiuksia ei syntyisi. Sitä varten löytyy monenlaisia hiuksia helliviä tuotteita. Hanki niistä sinun hiuslaadullesi sopivimmat.

6. Nuku silkkityynyliinalla

Jos tyynyliinasi on silkkiä, se vähentää kitkaa, jota hiuksiisi kohdistuu nukkuessasi. Kannattaa käyttää päässä myös silkkihattua, jos haluat säätää hiuksiasi vaurioilta.

7. Viimeinen keino voi olla se, että joudut lyhentämään hiuksiasi

Haarahiuksien syntymistä voi estää monilla tavoilla. Jos niitä kuitenkin syntyy, on parasta lyhentää hiuksia. Se ainakin auttaa, ja kampaajalla käynti tekee hiuksillesi ihmeitä. Ehkä se lyhentäminen ei aina olekaan huono asia.

Lähde: Good House Keeping


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.