Häävieraiden saamat ohjeet ja säännöt ovat kummastuttaneet netissä.

Häät ovat usein ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus hääparille, joten monet suunnittelevat ne tarkkaan. Joskus tämä voi kuitenkin ryöstäytyä käsistä, kuten vaikuttaisi tapahtuneen erään pariskunnan häissä.

Reddit-sivustolla on julkaistu pariskunnan hääkoordinaattorin vieraille lähettämä sähköpostiviesti, jossa on ohjeita ja sääntöjä juhlapäivää varten. Viestin alussa hääkoordinaattori on kertonut ottaneensa yhteyttä kaikkiin tulonsa vahvistaneisiin vieraisiin tehdäkseen lopullisen laskennan vierasmäärästä ja sitten hän siirtyy itse ohjeisiin.

Osassa ohjeista ei ole mitään ihmeellistä: vieraita kehotetaan saapumaan paikalle 15-30 minuuttia etukäteen ennen seremonian alkua sekä käyttämään tiettyä aihetunnistetta, kun julkaisevat kuvia juhlista. Ohjeiden joukossa on kuitenkin myös seuraavat säännöt, jotka ovat herättäneet hilpeyttä ja ihmettelyä Redditissä:

– Olkaa hyvä ja älkää laittako hiuksianne kuin tavalliseksi polkkatukaksi tai poninhännälle.

– Olkaa hyvä ja älkää tehkö täyttä meikkiä kasvoillenne.

– Älkää nauhoittako seremonian aikana.

– Kaikki nostavat maljan Rémyllä. Ei poikkeuksia.

– Kakkien täytyy tulla mukanaan vähintään 75 dollarin lahja tai kalliimpi, jos haluaa päästä häihin.

Kenties kummallisin ohjeistus on kuitenkin seuraava: morsiamelle ei saa puhua lainkaan. Tätä on vielä korostettu viestissä erikseen kirjoittamalla se kokonaan isoilla kirjaimilla.

Redditissä tästä puhekiellosta on väännetty vitsiä, esimerkiksi kuinka vihkimisen aikana miehen sanoessa ”Tahdon” morsiamelleen hääkoordinaattori hihkaisee, kuinka kukaan ei saa puhua vaimolle, onko asia selvä. Sen lisäksi ohjeistukset hiusten suhteen ovat kummastuttaneet – mitä jos vieraan hiukset ovat liian lyhyet polkaksi? Entäs miesten hiukset?

Monet kommentoijat ovat myös tarttuneet sähköpostiviestin lukuisiin kirjoitusvirheisiin – esimerkiksi finally eikä final, fave eikä have, seramony eikä ceremony – ja ihmetelleet, miten ammattilainen ei osaa kirjoittaa oikein. Osa onkin alkanut pohtia, voisiko hääkoordinaattorin viestin takana olla todellisuudessa itse morsian.

”Eihän hääkoordinaattori ole itse morsian? Vaikuttaa ihan bridezillan vaatimuslistalta”, eräs kommentoi Redditissä.

Alta voit lukea sähköpostiviestin kokonaisuudessaan englanniksi ja jos upotus ei näy, löydät sen täältä.

Kindly refrain from upstaging the bride on her big day — oh, and no admission without a gift of $75 or more from r/ChoosingBeggars

Lähde: Metro