Monipuoliset allas- ja saunaosastot sekä erilaiset hemmotteluhoidot kuuluvat monien kylpylöiden tarjontaan.

Kylpylässä käyminen on yksi tapa hemmotella itseään, rentoutua ja ottaa pieni irtiotto arjesta. Kotimaan kamaralta löytyy monenlaisia kylpylöitä, joten kylpylälomasta tai -käynnistä haaveilevalla on vara, mistä valita.

Monella on luultavasti omat mieltymyksensä ja suosikkinsa kylpylöiden joukosta, mutta mitkä ovat Suomen parhaat kylpylät? Ruoka- ja ravintolamedia Toptaste selvitti tämän lukijoilleen tekemällä äänestyksellä.

Äänestyksen vastauksista koostettiin Suomen parhaat kylpylät 2021 top 10 -lista ja se näyttää tältä:

1. Järvisydän

Rantasalmella sijaitseva Järvisydän nappasi äänestyksessä ykköspaikan ja on näin ollen Toptasten mukaan Suomen paras kylpylä. Järvikylpylässä voi kokea uudenlaisen järvihyvinvointikokemuksen, sillä kaikki rakennusmateriaalit ovat luonnonläheisiä. Kylpylässä on käytetty niin Saimaan järvivettä, luonnonkiveä kuin yli 500 vuotta vanhoja uppotukkejakin. Järvisydämessä on kuusi erilaista saunaa ja sekä sisä- ja ulkoaltaita. Ulkoaltaissa virtaa lämmittämätön Saimaan järvivesi.

2. Naantali Spa & Hotel

Toisella sijalla on Naantalin kylpylä. Kylpylässä voi nauttia perinteisen, suomalaisen saunan lempeistä löylyistä tai istahtaa rentouttavaan, aromaattiseen höyrysaunaan. Kylpylän allasosastolla on monenlaisia altaita perinteisestä porealtaasta tähtikupolin alla olevaan roomalaiseen altaaseen. Ulkoa löytyy myös lämmin allas merimaisemilla.

3. Flamingo Spa

Kolmanneksi äänestyksessä sijoittui Flamingo Spa. Vantaalla Flamingo Spa on monipuolinen kylpylä keskellä pääkaupunkiseutua. Saman katon alta löytyy koko perheen vesipuisto, aikuisten kylpylä hemmotteluhoitoineen, kauneushoitola Flamingo Day Spa sekä lasten sisäleikkipuisto Naurusaari.

4. Holiday Club Caribia

Turun keskustan tuntumassa sijaitseva Holiday Club Caribiasta löytyy kylpylä, jossa viihtyy koko perhe. Altaita on yhteensä kahdeksan erilaista, joissa on vaihtoehtoja niin kuntoilusta, vesileikeistä ja rentoutumisesta nauttiville uimareille. Kylpyässä on myös erilaisia saunoja, allasravintola ja Harmony Spa hoitoineen.

5. Imatran Kylpylä

Top viidestä löytyvä Imatran Kylpylä on yksi Saimaan seudun suosituimmista lomakohteista ja se tarjoaa mahdollisuuksia rentoutumiseen, liikuntaan sekä vain viihtymiseen. Suuressa kylpylässä on peräti 16 allasta ja 80 metriä pitkä vesiliukumäki. Kylpylän monet altaat, palvelut sekä lähiympäristön luonto tekevät Imatran kylpylästä loistavan lomakohteen etenkin perheille, pariskunnille, kuntoilijoille ja luonnonystäville.

6. Holiday Club Katinkulta

Vuokatissa kylpylähotelli Holiday Club Katinkulta tarjoaa mahdollisuuden nauttia trooppisista lämpötiloista altaiden poreissa. Kylpylän saunamaailma on uusittu muutama vuosi sitten ja sieltä löytyy muun muassa luolasauna. Katinkullassa on myös rauhallinen hyvinvointiosasto Harmony Spa, joka pitää hyvänä hemmottelevin vartalo- ja kasvohoidoin.

7. Holiday Club Saimaa

Lappeenrannassa sijaitsevan Holiday Club Saimaan tunnelmallinen Cirque de Saimaa -kylpylä leikittelee huvipuisto- ja sirkusmaailmaan sijoittuvalla teemalla. Kylpylä tarjoaa virkistäviä elämyksiä koko perheelle värikkäine vesisuihkuineen. Saunamaailma taas vie löylyistä nauttivan erilaisten saunojen, kuten suolasaunan ja hirsisaunan, tarjoamien kokemusten äärellä.

8. Haikon Kartano

Suomen parhaiden kylpylöiden äänestyksessä kahdeksanneksi sijoittui Porvoossa sijaitseva Haikon Kartano. Tämän kylpylän altaat ja saunat on suunniteltu hemmotteluun ja rentoutumiseen. Kylpylässä voi rentoutua porealtaissa tai virkistää itseään kylmäkaivon tai kuuma-altaan vedessä. Kylpylän saunapolulla voi kokea perinteiset saunat sekä infrapunasaunan, aromisaunan ja höyrysaunan.

9. Peurunka Kylpylä & Day Spa

Laukaassa sijaitsevassa Peurungan kylpylässä voi liikkua aktiivisesti tai ottaa rennosti. Hurjapäille vauhtia tarjoaa allasosaston 130 metriä pitkä vesiliukumäki. Tämän lisäksi kylpylässä on myös 40 metriä pitkä liukumäki sekä lasten altaan pienempi liukumäki. Rauhallisemman menon ystäville on tarjolla porealtaita, jokiallas, kylmäallas, hemmotteluallas, lasten allas ja Baby Bungee -allas pienimmille lapsille. Saunaosastolla on perinteisen saunan löylyjen lisäksi koettavana myös höyry- tai infrapunasaunan lämpö.

10. Scandic Eden Nokia

Top kympin täydentää Nokian Scandic Eden Nokia. Kylpylässä on tarjolla monipuolisia kylpylä- ja ravintolapalveluita. Suuri, trooppisen lämmin kylpyläosasto sisältää muun muassa vesiliukumäkiä niin hurjille kuin pienemmillekin vesipedoille, aaltoaltaan, porealtaita, paljon erilaisia hierovia pisteitä sekä ulkoaltaan.