Annan, Elsan ja Olafin rooleissa kuullaan ensimmäisestä elokuvasta tutut suomalaisäänet, mutta Kristoffin ääninäyttelijä on vaihtunut.

Huippusuosion saaneen Frozen – huurteinen seikkailu -animaation jatko-osan suomenkielisen version ääninäyttelijät on julkistettu. Samalla on julkaistu ensimmäinen suomeksi puhuttu traileri Frozen 2 -elokuvasta.

Suomeksi dubatussa versiossa Annan ja Elsan ääninäyttelijöinä ovat ensimmäisen osan tapaan Katja Sirkiä (Elsa) ja Saara Aalto (Anna). Lumiukko Olafin ääneksi palaa Tero Koponen, mutta Kristoffin ääninäyttelijä on vaihtunut Axl Smithistä Petrus Kähköseen.

Laulaja Suvi Teräsniska tekee jatko-osassa ensimmäisen ääniroolinsa, kun hän on antanut äänesä Annan ja Elsan äidille, kuningatar Idunalle. Sisarusten isän, kuningas Agnarin äänenä kuullaan Pasi Ruohonen ja Annaa ja Elsaa lapsina esittävät tubettajasiskokset Elina ja Sofia.

Frozen 2 -elokuvassa Arendellen kuningatar Elsa lähtee selvittämään taikavoimiensa alkuperää yhdessä siskonsa Annan sekä Kristoffin, Olafin ja Sven-poron kanssa. Heillä on edessä vaarallinen, mutta merkityksellinen matka kohti tuntematonta, lumottuihin metsiin ja tummien vesien taakse.

Helsingin Sanomien mukaan Frozen 2 sijoittuu Lappiin saamelaisen alkuperäiskulttuurin alueille ja elokuva julkaistaan myös pohjoissaameksi dubattuna. Walt Disney Animation Studios on tehnyt elokuvaa yhteistyössä Saamelaiskäräjien ja Saamelaisneuvoston kanssa, minkä lisäksi elokuvan tekoon on osallistunut erillinen saamelainen asiantuntijaryhmä, joka on auttanut elokuvantekijöitä navigoimaan saamelaisten kulttuurin, historian, oikeuksien ja yhteiskunnan osa-alueilla elokuvanteon aikana.

Frozen 2 saa ensi-iltansa Suomessa joulupäivänä 25. joulukuuta. Voit katsoa suomeksi puhutun trailerin artikkelin yltä ja aiemmat Frozen 2 -trailerit löydät täältä.