Ulkoisilla ominaisuuksilla ei Cambridgen yliopiston professorin mukaan ole niin väliä pitkäaikaista kumppania etsittäessä.

Läntisessä kulttuurissa isot rinnat ja loputtoman pitkiltä vaikuttavat jalat on mielletty naisellisuuden ruumiillistumaksi, mutta kun mies etsii pitkäaikaista kumppania rinnalleen ja äitiä tuleville lapsilleen, ei näillä ominaisuuksilla ole väliä.

Näin ainakin väittää Cambridgen yliopiston evoluutiobiologi David Bainbridge, joka Telegraphin mukaan on sanonut älykkyyden olevan ylivoimaisesti viehättävin ominaisuus, jota miehet etsivät pitkäaikaiseksi kaavaillusta kumppanista, koska se osoittaa naisen olevan todennäköisesti vastuullinen vanhempi.

Telegraphin mukaan älykkyys myös viestisi siitä, että naisen ovat kasvattaneet älykkäät vanhemmat ja hänestä on todennäköisesti huolehdittu hyvin lapsena, jolloin nainen on myös terveempi. Telegraphin mukaan tämä voi selittää, miksi esimerkiksi George Clooneyn kaltainen mies meni naimisiin ihmisoikeusasianajaja Amal Alamuddinin kanssa.

Bainbridge on kertonut, että miehet eivät välitä siitä, kuinka suuret rinnat naisella on, kunhan ne ovat symmetriset ja jalkojen täytyy olla vain suorat.

”Rintojen koolla ei ole väliä. Itse asiassa suuret rinnat ovat todennäköisemmin epäsymmetriset ja symmetria viehättää miehiä enemmän. Isot rinnat näyttävät myös vanhemmalta nopeammin ja miehet arvostavat nuoruutta”, Bainbridge sanoi Hay Festivalissa.

”Miehet eivät myös kaipaa pitkiä jalkoja. Suorat jalat ovat merkki geneettisestä terveydestä, joten se on viehättävämpää, mutta kyselyt ovat osoittaneet miesten suosivan säännöllistä pituutta”, professori jatkoi Telegraphin mukaan.

”Pääasia, jota miehet etsivät, on älykkyys. Kyselyt ovat osoittaneet kerta toisensa jälkeen, että se on ensimmäinen asia, mitä miehet etsivät. Älykkyys osoittaa, että nainen pystyy huolehtimaan hänen lapsistaan ja hänen vanhempansa olivat todennäköisesti myös älykkäitä, mikä viittaisi siihen, että hänet on kasvatettu hyvin”, Bainbridge kertoi.

Telegraphin mukaan miehet kuitenkin pitävät kurveista naisilla – uhkeat reidet ja takamus ja lantiota kapeampi vyötärö. Kun naisella on hieman enemmän painoa reisissä ja takamuksessa, se viittaa siihen, että nainen on murrosiän aikana säilönyt tarpeeksi rasvaa mahdollistaakseen suuret vaatimukset, mitä vauvan kehittyminen raskauden aikana vaatii.

Lähde: Telegraph