Kauneus voi liittyä muuhunkin kuin vai siihen miltä näyttää muiden silmissä.

Viehättävyytesi saattaa selittää sen, miksi et ole vielä saanut koronatartuntaa, vaikka olisit altistunut sille jo kymmeniä kertoja. Toisiin se tuntuu tarttuvan helposti, ja osa on saanut sen jo useamman kerran. Tutkijat ovat sitä mieltä, että yksi syy koronan (COVID-19) tarttuvuuteen voi liittyä siihen kuinka viehättävä on.

Enemmän kuin vai kauniin kasvot?

Sanotaan, että jos on kaunis, on elämä helppoa. Sitä on vaikea todistaa, mutta on taas uusi asia, jonka ajatellaan olevan kauniiden ihmisten eduksi. Se perustuu tutkimustuloksiin, joita saatiin, kun Texasin kristillisen yliopiston tutkijat ottivat valokuvia ja verikokeita 79 naisesta ja 80 miehestä.

Tutkimuksessa oli mukana myös 492 muuta vapaaehtoista, joita pyydettiin arvioimaan osallistujien kasvojen viehättävyyttä heistä otettujen kasvokuvien perusteella. Sen jälkeen arviointeja verrattiin verikoetuloksiin, jolloin selvisi, että heillä, joita pidettiin kuvien perusteella viehättävinä, oli muita parempi vastustuskyky.

Koronan kohdalla, tulokset vaikuttivat selkeimmiltä miesten kohdalla. Kuumimmat miehet olivat sen mukaan vastustuskykyisempiä koronalle kuin vähemmän viehättävältä näyttävät miehet. Heidän viehättävyyttään arvioivat vain naiset, kuten naisia vain miehet.

Tutkijoiden mukaan viehättävyys ei kuitenkaan tee ihmisestä sen paremmin vastustuskykyisempää tartuntataudeille, vaan kyse on ennemminkin siitä, että jos immuunijärjestelmä toimii hyvin, pysyy myös paremman näköisenä.  

Lähde: The Sun