Joskus parisuhteet eivät toimi ja silloin on ero edessä.

Parisuhteen päättäminen ei yleensä ole mikään helppo tehtävä. Tilanne voi tuntua oudolta ja kiusalliselta, kaikin puolin epämiellyttävältäkin.

Kumppaniaan kannattaisi kunnioittaa edes sen verran, että hoitaa eron fiksusti ja suoraan – eikä missään nimessä näillä alle listatuilla tavoilla. Guyismin mukaan nämä ovat huonoimmat tavat päättää parisuhde:

5. Seksin jälkeen

Parempi toki jälkeen kuin aikana, mutta osapuolten ollessa alasti, on eroaminen entistä epämukavampi tilanne ja jätetyksi tuleva voi tuntea itsensä todella halvaksi ja hyväksikäytetyksi.

4. Välttelemällä

Kuten jo alussa on todettu, eroaminen ei ole helppoa ja tämä voi tuntua helpolta tavalta. Oikeasti se on vain julmaa toista osapuolta kohtaan, kun hän joutuu miettimään, missä mennään. Lopulta viesti menee perille, mutta jos suhde on ollut vakava, ei välttely ole oikea tapa päättää sitä.

3. Saamalla toisen jättämään itsensä

Pelien pelaaminen ei ole ihmissuhteiden ollessa kyseessä reilua. Toista ei kannata kiduttaa teoillaan vaan on parempi päättää suhde kuin laastarin ottaisi irti: nopeasti.

2. Autossa

Erosta puhumisen jälkeen toisella ei ole mitään mahdollisuutta paeta tilanteesta heti. Tilannetta pahentaa se, jos ero tapahtuu matkalla jonnekin, ei matkalla pois jostakin.

1. Lomamatkalla

Tässä on vähän sama tilanne kuin autossa eroamisessa, mutta isommassa mittakaavassa. Lomamatka menee pilalle todennäköisesti kummaltakin eikä aina ole mahdollista, että toinen osapuolista jättää matkan kesken, vaan entinen pari on jumissa kohteessa yhdessä.

Lähde: Guyism