Koronakriisin myötä ihmiset ovat tehneet aiempaa enemmän töitä etänä, mikä on synnyttänyt erikoisiakin tapoja.

Yksi kymmenestä tekee ainakin välillä etätöitä ilman rihman kiertämää, selviää tietoturvayhtiö Kasperskyn teettämästä kansainvälisestä kyselytutkimuksesta. Tutkimukseen vastanneista 11 prosenttia paljasti tehneensä etätöitä alasti ja haluaisi tehdä niin myös jatkossa.

Siinä missä nakuilu on vasta pienen osan mieleen, on mukavissa vaatteissa työskentely sen sijaan paljon suositumpaa. Kyselyn mukaan lähes puolet (48 %) on tehnyt etätöitä rennoissa, mukavissa vaatteissa ja haluaisi myös jatkaa tätä tapaa tulevaisuudessa.

Etätyö on poistanut työmatkat arjesta, minkä monet ovat ottaneet ilolla vastaan. Kasperskyn mukaan työntekijät ovat olleet tyytyväisempiä, koska ovat voineet herätä viisi minuuttia ennen töiden alkua, kun taas monet ovat myös nauttineet päiväunien ottamisesta kesken päivä (36 %).

”Uuden normaalin” myötä työntekijät ovat löytäneet myös ulkona työskentelyn: yli neljännes (27 %) kertoi nauttivansa etätöiden teosta ulkona puutarhassa tai parvekkeella. Lähes samainen määrä (23 %) sen sijaan paljasti pitävänsä Netflix-maratoneja työpäivän aikana.

Kasperskyn mukaan muita etätyön hyviä puolia työtekijöiden mielestä ovat se, että videopelien pelaamiseen on enemmän aikaa (18 %), voi hakea noutolounaan (16 %) sekä käydä suihkussa harvemmin (8 %). Kyselytutkimukseen vastasi 8 076 pienen tai keskisuuren yrityksen työntekijää lähes 20 maasta.