Vanhoista tavoista on vaikea päästä eroon, mutta joistakin sellaisista todella kannattaa päästä eroon.

Vaikka nämä tavat voivat vaikuttaa harmittomilta, ne voivat kuitenkin ajan kuluessa olla haitallisia terveydelle. Jos syyllistyt joihkin näistä epäterveellisistä tavoista, on aika alkaa muuttaa tottumuksiaan terveellisempään suuntaan.

Alla viisi epäterveellisintä tapaa:

5. Liian vähäinen nukkuminen

Monille nukkuminen on itsestään selvää, mutta tutkimukset jatkuvasti osoittavat, että on tarpeellista nukkua päivittäin ainakin kahdeksan tuntia, jotta fyysinen sekä henkinen terveys että mielenterveys on optimitasolla. Jos nukut liian vähän, viet itseltäsi aikaa palautumiselta. Tämän johdosta immuunijärjestelmä voi heikentyä ja saatat sairastua helpommin. Vaikka onkin hankala saada joka päivä nukuttua tarvitta määrä, koeta pitää huolta, että nukut tarpeeksi monena päivänä viikossa.

4. Aamupalan syömättä jättäminen

Vaikka aamulla olisi kuin kiire, on tärkeää syödä jotain ennen kuin päivä alkaa, oli se sitten yksi hedelmä tai kulhollinen puuroa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että aamupala parantaa keskittymiskykyä ja suoritusta pitkin päivää. Sen lisäksi se käynnistää aineenvaihdunnan kunnolla ja poltat enemmän kaloreita joka päivä samalla pitäen energiavarastot.

3. Piilolinssit päässä nukkuminen

Jos nukut piilolinssit paikoillaan, silmät voivat olla ärtyneet seuraavana päivänä tai voit saada silmätulehduksen. Piilareiden kanssa nukkuminen voi riistää silmiltä tarpeellisen hapen, jota ne korvaavat kehittämällä pieniä verisuonia, jotka voivat pysyvästi vaurioittaa näkökykyäsi. Jos nukahdat usein piilolinssit päässä, koeta vaihtaa niiden käyttö silmälaseihin iltaisin.

2. Yöllinen napostelu

Myöhäisillan napostelu voi vaikuttaa aineenvaihduntaan negatiivisesti. Tutkimusten mukaan se voi myös aiheuttaa liikalihavuutta ja painon nousemista verrattuna syömiseen aiemmin illalla. Mitä aiemmin syöt, sitä enemmän keholla on aikaa sulattaa ja käsitellä ruokaa.

1. Liian vähäinen vedenjuonti

Lääkärit suosittelevat, että kehon pitää nesteytettynä ja aikuisten naisten pitäisi juoda 9 lasillista vettä päivässä ja miesten 13. Nämä luvut kuitenkin vaihtelevat ihmisen koosta ja painosta riippuen. Riittävä vedenjuonti vaikuttaa muun muassa mielialan pysymiseen vakaana ja muistin hyvänä. Se myös vaikuttaa ihoon tehden siitä hehkuvan.

Katso lisää epäterveellisiä tapoja 10 Most Known -sivustolta.