Kuukautiskuppi eli kuukuppi on erinomainen vaihtoehto terveyssiteille ja tamponeille.

Jos tämä vaihtoehto ei ole sinulla vielä käytössä, lue ensin mitä sanottavaa niistä The List -sivustolla on. Sen jälkeen joko hankit sellaisen välittömästi tai säästät rahasi. Ne eivät sovi välttämättä jokaiseen elämäntilanteeseen, mutta monille niistä on erittäin suurta apua. Aiemmin on jo uutisoitu, kuinka ne voivat parantaa sekä seksielämää että unenlaatua.

Kuukuppi on ekologinen vaihtoehto ja niitä voi käyttää turvallisesti jopa 12 tunnin ajan, mutta jossakin vaiheessa kuppi on kuitenkin tyhjennettävä. Jos joudut tekemään sen julkisessa vessassa, jonka vessakopissa ei ole allasta, et ehkä mielelläsi huuhtele sitä muiden nähden.

Kuppia löytyy eri koossa, joten on tärkeää valita itselle kaikista sopivin koko. Pienemmän koot ovat ihanteellisia teini-ikäisille, aloittelijoille sekä heille, joilla on emättimessä voimakkaat lihakset tai matala kohdunkaula. Suurimmat koot sopivat parhaiten heille, joilla on runsasta vuotoa tai heille, jotka ovat synnyttäneet lapsen alateitse.  

Samoin kuin tamponeiden kohdalla, kuukuppi tuntuu epämiellyttävältä, jos olet asettanut sen väärin. Sen käyttö vaatii harjoittelua, joten älä anna heti alussa periksi, vaikka käyttö tuntuisi kuinka vaikealta. Lue ohjeet uudelleen läpi ja kokeile uudelleen, jos laitto ei tunnu onnistuvan hyvin. Alussa kätesikin saattaa tahrautua vereen, mutta opit homman pian siten, että et tahraa käsiäsi. Kannattaa harjoitella sen asettamista ja poistamista ensin rauhassa kotona.

Lähde: The List