Jos haluat terveeltä näyttävän ihon, sinun on ravittava solujasi oikeanlaisella ravinnolla.

Jotta ihosi ikääntyminen ei nopeutuisi, on sinun myös vältettävä tietynlaista ravintoa. Olet ehkä huomannut, että pitsan sekä muiden suolaisten ja rasvaisten ruokien jälkeen kasvosi saattavat tuntua turvonneilta ja rasvaisilta.

Syömis- ja juomistavat näkyvät iholla. Jokainen tietää, että pitsa ei ainakaan tee iholle hyvää, mutta tässä alla on kaikki viisi pahinta ihoa ikäännyttävää ravintoa. Välttele niitä, jos haluat pysyä mahdollisimman pitkään nuoren näköisenä.

1. Sokeripitoiset virvoitusjuomat ja makeiset

Tutkimuksen mukaan sokeri vaikuttaa ikävästi myös kollageeniin, jota tarvitaan, jotta iho pysyy nuoren näköisenä.

2. Maitotuotteet

 Maitotuotteet sisältävät transrasvoja, jotka aiheuttavat tulehduksia ja edistävät ihon ikääntymistä.

3. Jalostetut lihatuotteet

Esimerkiksi pekoni, pepperoni ja salami ovat jalostettuja lihatuotteita, joissa on paljon suolaa. Ne kuluttavat myös C-vitamiinia, joka on välttämätöntä kollageenin tuotannolle ja terveelle sekä nuorekkaalle iholle.

4. Paistetut ruoat

Kun ruokia paistetaan kuumassa öljyssä, niistä vapautuu vapaita radikaaleja, jotka vahingoittavat ihoa ja saavat sen menettämään nopeasti kimmoisuutensa.

5. Erittäin prosessoidut hiilihydraatit

Tällaisia syötäviä ovat esimerkiksi munkit, leivonnaiset ja keksit. Ne aiheuttavat tulehduksia eikä niissä ole yleensä juurikaan kuituja. Kuituja tarvitaan, jotta suolistossa olisi tarpeeksi hyviä bakteereita, joista on hyötyä mm. iholle.  

Lähde: Healthy