Kaupasta ostettu basilika menee aika helposti ja nopeasti pilalle, jos sitä ei osaa käsitellä oikein. Kun olet ostanut tuoretta basilikaa kaupasta, kannattaa se käyttää siksi aika nopeasti.

Jos koko basilikanippu ei ole kulunut siihen, mitä varten olet sen ostanut, ei loppua kannata vain jättää pöydälle pilaantumaan. Tässä on todella erikoisia ohjeita, joissa voit sitä käyttää. Niitä esitellään The List -sivustolla.

Sivustolla muistutetaan ensin basilikan monista terveellisistä ominaisuuksista. Siinä on antioksidantteja, joten se voi toimia jopa tulehduskipulääkkeenä. Se toimii myös lihasrelaksanttina sekä rauhoittaa mahaa. Se myös parantaa immuunijärjestelmää, joten tätä superfoodia kannattaa todellakin syödä eikä jättää yhtäkään lehteä pilaantumaan.

Basilika sopii moniin juomiin, joten sitä voi lisätä esimerkiksi juhlissa drinkkien sekaan. Sellaisia ovat esimerkiksi Gin & Tonic ja Mojito.  Se sopii myös alkoholittomiin juomiin. Pakasta niitä jääkuutioiden seassa, ja voit käyttää niitä kylmiin juomiin myöhemmin. Kun haluat juoda jotain terveellistä, otat pakasteesta basilikakuutiota, ja laitat ne juoman sekaan.

Basilikaa ei ole pakko syödä, jotta siitä saa irti sen terveysvaikutuksia. Sitä voi nimittäin laittaa esimerkiksi kuuman kylvyn sekaan, jolloin sen mahtavat tuoksut tekevät sinulle hyvää, ja olet virkistyneempi. Tähän käyvät hyvin myös nahistuneet lehdet, joten basilikaa ei tarvitse silloinkaan jättää käyttämättä.

Lähde: The List