Yhteiselo kämppisten, ystävien tai vanhempien kanssa saman katon alla voi tehdä seksin harrastamisesta monimutkaisempaa.

Huoli siitä, että joku yllättää kesken kaiken. Fiilis laskee, kun yrittää varoa, etteivät muut kuule tai ettei ainakaan kovin olisi häiriöksi. Nämä ovat vain pari esimerkkiä, miten kodin jakaminen muiden kuin kumppaninsa kanssa voi vaikuttaa seksielämään.

Tyydyttävästä, terveestä, nautinnollisesta, kaikin tavoin kukoistavasta seksielämästä nauttiminen on onneksi mahdollista myös kimppakämpässä. Mikä parasta, se onnistuu niin, että se häiritsee mahdollisimman vähän kämppiksiä – jos siltä haluaa välttyä.

Sinfulin seksuaalisen hyvinvoinnin asiantuntija Ditte Jensen on jakanut tätä varten muutaman hyvän vinkin Metrolle, ja suomensimme ne alle.

Huomioi rutiinit

Jensenin mukaan saman katon alla asuvien rutiinien ymmärtäminen on yksi ensimmäisistä askelista siinä, että tiedät, milloin voitte kumppanisi kanssa saada hieman laatuaikaa rauhassa.

”Olipa se sitä, että tietää milloin muut menevät nukkumaan tai milloin he ovat töissä, varmista hyödyntäväsi näitä hetkiä, kun olette rauhassa”, Jensen sanoi.

Jensen suosittelee, että yritätte mukauttaa oman aikataulunne tämän ympärille, jos haluatte maksimoida kahdenkeskisen ajan.

Taustahälyä

Yksi apukeino estää muita kuulemasta intiimejä hetkiänne on käyttää taustahälyä. Jensenin mukaan niin musiikin soittaminen kuin television päälle laittaminen auttavat peittämään sinun ja kumppanisi äänet.

”Pidä taustahäly kuitenkin järkevällä voimakkuudella, koska et halua vetää huomiota teihin huudattamalla kymppiuutisia koko naapurustolle”, asiantuntija huomautti.

Kylppäri tutuksi

Jensenin mukaan seksin harrastaminen kylpyhuoneessa on mainio tapa saada omaa rauhaa lukitsemalla ovi ja suihkun ääni auttaa naamioimaan ei-toivottuja ääniä.

”Muista vain, ettette pidä suihkua liian kauan varattuna tai asuintoverisi voivat olla ärtyisiä, kun tulette pois”, Jensen vinkkasi.

Kokeile eri paikkoja

Jensenin mukaan jos sänkysi pitää liikaa ääntä, olipa se sitten seinään osuvaa paukutusta tai selvää sängyn nitinää, voitte kokeilla harrastaa seksiä lattialla.

”Tämä vähentää ääntä ja lisäksi paikan vaihtaminen voi lisätä spontaaniutta seksielämään, mikä rikastaa sitä pitkällä tähtäimellä”, Jensen sanoi.

Lähde: Metro