Studioyleisö nauroi, kun suomalaiskoomikko väänsi vitsiä ass-sanasta ja kotikatsomoissakin Leikolan esiintyminen on otettu ilolla vastaan.

Maailman hauskin ihminen -kilpailun muutama vuosi sitten voittanut stand up -koomikko Ismo Leikola esiintyi varhain tiistaina Suomen aikaa Conan O’Brienin isännöimässä talk show’ssa. Leikola on tiettävästi ensimmäinen suomalainen koomikko, joka on päässyt esiintymään amerikkalaisessa tv-ohjelmassa.

Noin viisi minuuttia kestäneen esiintymisen aluksi Leikola kertoi yleisölle muuttaneensa Amerikkaan noin vuosi sitten ja kuinka vei kauan aikaa oppia pienet, hienovaraiset seikat, kuten että vastaus What’s up -kysymykseen on samainen What’s up -kysymys. Sitten Leikola siirtyi englannin kieleeen ja siihen, miten takapuolta tarkoittava ass on monimutkaisin sana koko kielessä.

”Minusta ’ass’ on ollut vaikein sana oppia. Ajattelin, että se on tosi helppo. Se tarkoittaa takapuolta (a butt), mutta ei”, Leikola aloitti ass-hupailunsa.

”Opin, että voit lisätä sanan ’ass’ melkein mihin tahansa ja se kuulostaa hieman coolimmalta”, koomikko sanoo ja antaa tästä pari esimerkkiä.

Suomalaiskoomikko huomautti myös, miten joidenkin sanojen alkuperäinen merkitys voi muuttua, jos niihin lisää sanan ass mukaan, joten täytyy olla varovainen.

”Esimerkiksi badass (kovis), se on hyvä. Bad on huono, mutta badass on hyvä. Mutta ei aina, kuten dumb-ass (pölkkypää, pässi) on edelleen tyhmä”, Leikola huvitti yleisöä.

Studioyleisöön Leikolan jutut vaikuttivat uppoavan hyvin ja ihmiset nauroivat hupailulle. Myös O’Brien vaikutti pitävän kuulemastaan.

”Se oli mainiota! Fantastista. Se oli fantastista! Ismo, hyvät naiset ja herrat”, Leikolaa kiittelemään tullut O’Brien sanoi esityksen jälkeen.

”Nyt otetaan hieman Koskenkorvaa”, Suomessa vieraillut ja Suomea ohjelmassaan aiemmin esiin tuonut talk show -isäntä jatkoi yleisön taputtaessa Leikolan esitykselle.

O’Brienin ohjelmaa ei tällä hetkellä esitetä Suomessa, mutta onneksi Leikolan esiintyminen on julkaistu videoklippinä sekä talk show’n YouTube-kanavalla että sen Facebook-sivulla. Facebookissa vierailusta julkaistua klippiä on katsottu tätä kirjoittaessa yli 2 miljoonaa kertaa ja se on kerännyt paljon positiivisia kommentteja.

”Tämä on mainio setti, tehty tyylillä. Täytyy ihailla englanniksi komediaa tekeviä, jotka eivät ole syntyperäisiä kielen osaajia, se on vaikeaa saada oikein vieraalla kielellä. Plus tämä on aidosti hauska”, eräs kommentoi.

”Ajattelin, että vitsi vanhenee, mutta hitto hän teki siitä hauskan loppuun asti”, toinen ihasteli.

”Tämä ’smartass’ sai minut nauramaan ääneen”, yksi kommentoija kertoi.

YouTubessa Leikola on saanut myös kehuja.

”Harvoin pidän komiikoista, jotka tulevat talk show-ohjelmiin, mutta hän oli aika hyvä”, eräs kirjoitti.

”Lämmittää sydäntäni nähdä joku, joka on ulkomaalainen ja tulee tänne, ja tarjoilee todella mestariteoksen. Hän pysyi aitona itselleen, toteutti täydelliesti ja lämmitti kaikkien kuuntelijoiden sydämiä. Todella mahtavaa katsoa. Sen näkee Conanin kasvoilta myöhemmin”, esitystä kommentoitiin.

Monet ovat myös tarttuneet ass-sanaan kommenteissaan ja Leikolan esityksestä on sanottu myös näin: ”Some good ass comedy”, ”He kicked ass on that stage” ja ”what a smartss”. Yksi kommentoija jopa ehdotti, että Leikolalle pitäisi antaa Netflix-spesiaali.

Kommentoijien joukkoon on löytänyt tiensä myös yksi maailmalla tunnettu suomalainen.

”Ismo. Kyllä!”, etenkin Sandstorm-hitistään tunnettu Darude kommentoi esitystä YouTubessa.

Voit katsoa Leikolan esityksen kokonaan artikkelin yllä olevalta videolta. Alla sen sijaan on Facebookissa julkaistu ass-sanaan keskittyvä osuus englanniksi tekstitettynä.

Ismo Stand-Up 01/22/18Finnish comedian ISMO thinks ”ass” is the most complicated word in the English language. #CONAN

Julkaissut Conan O’Brien Presents: Team Coco 23. tammikuuta 2018