Seksin harrastamiselle on olemassa aika, joka on naisen keholle kaikkein paras.

Oletko joskus huomannut, miten erilainen olo sinulla voi olla eri aikoina kuusta? Saatat esimerkiksi tuntea itsesi todella sosiaaliseksi yhden viikon ajan, ja seuraavat kaksi viikkoa oletkin paljon introvertimpi ja haluat viettää aikaa enemmän kotona eikä ihmisten ilmoilla.

Jos olet nainen, jolla on kuukautiset, tämä kaikki liittyy sinun 28 päivän kiertoosi, joka vaikuttaa mielialaasi, ruokahaluusi, tehokkuuteesi, keskittymiskykyysi ja jopa stressitasoosi.

Suurin osa naisista ei kuitenkaan tunne kehonrytmiään tarpeeksi hyvin, eikä siten osaa ajoittaa oikeita asioita tapahtuvaksi oikeaan aikaan.

Tärkeimmät ajankohdat 28 päivän kierrossa ovat seuraavat: Päivä numero 1 alkaa siitä, kun kuukautisesi alkavat. Kun vuoto päättyy, alkaa vaihe numero kaksi, joka kestää noin viikon ajan, ja jonka jälkeen alkaa ovulaatiovaihe. Seuraavaksi alkaa viimeinen vaihe, joka kestää noin kahden viikon ajan, jonka jälkeen taas seuraava kierto alkaa.

Monille asioille, kuten seksille on määritelty optimaalinen ajankohta tämän kierron mukaan. Harrastitpa sitten seksiä puhtaasi nautinnon vuoksi tai perheenperustaminen mielessäsi, optimaalinen ajankohta petipuuhille on kierron puolessa välissä ovulaation aikaan.

Ovulaatio myös aiheuttaa sen, että naiset ovat silloin kaikkein houkuttelevimpia miehen mielestä. Ovulaatiovaihe muun muassa saa naisen kasvojen ihon näyttämään punaisemmalta, mikä vetoaa miehiin ja myös muihin naisiin.

Toki seksiä voi harrastaa mielensä mukaan muulloinkin, mutta kierron puoliväli on naisen keholle se kaikkein optimaalisin aika.

Kalenterit esiin, siis!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: The Sun / Kuva: Womanizer Toys, Unsplash