Asiantuntija selittää, miksi koirat eivät pidä halailusta ja kuinka ne voivat aiheuttaa niille stressiä.

Moni koiranomistaja osoittaa hellyyttä ja huomiota halailemalla koiraansa, mutta asiantuntijan mukaan näin ei kuitenkaan kannattaisi toimia. Useita kirjoja koirista kirjoittanut psykologi Stanley Coren kirjoittaa Psychology Todayssa, että halailu vaikuttaisi nostavan koiran ahdistusta ja stressiä.

Syy on siinä, että koiraa halatessa se kokee olevansa jumissa eikä kykene pakenemaan vaaraa.

”Stressin tai uhan hetkenä ensimmäinen koiran käyttämä tapa puolustautua ei ole hampaat, vaan kyky juosta pois paikalta. Behavioristit uskovat, että riistämällä koiralta kyseisen tavan halaamalla sitä, voi sen stressitasot kasvaa”, Coren selittää.

Corenin mukaan on hienovaraisia merkkejä siitä, että koira on stressaantunut ja ahdistunut, kuten pään kääntäminen pois siitä, mikä heitä häiritsee, silmien valkoisten reunojen näyttäminen tai korvien laskeminen pään sivulle.

Jopa huulten tai halaajan kasvojen nuoleminen voi olla merkki ahdistuksesta. Corenin kirjoituksesta uutisoineen Metron mukaan koira ei siis toista omistajansa sille osoittamaa rakkautta antamalla poskelle ’suukkoja’, vaan se on pyyntö päästä pois halauksesta.

Coren tutki asiaa 250 valokuvan avulla, etsimällä halattavana olleista koirista merkkejä ahdingosta. Metron mukaan 81,6 prosentissa valokuvista halattavana ollut koira näytti ainakin yhtä merkkiä ahdistuksesta ja stressistä – eli suurin osa koirista ei pidä halauksista.

Tämän opetus onkin, ettei koiria kannattaisi halailla, koska ne eivät pidä siitä ja koeta osoittaa rakkauttasi ja huomiotasi lemmikillesi toisella tavalla.

Voit lukea Corenin artikkelin englanniksi täältä.

Lähde: Metro


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Kommentit

Kommenttia