Arman Alizadin kauniit sanat edesmenneestä äidistään.

Lukuisista tv-ohjelmista tuttu Arman Alizad muisteli 13 vuotta sitten syöpään kuollutta äitiään Instagram-seuraajilleen. Armanin äitienpäivätervehdyksestä huokui suuri lämpö ja rakkaus.

”Mun äiti kuoli syöpään 13 vuotta sitten. Se oli vaikein asia minkä oon koskaan joutunut käsittelemään ja menikin noin kymmenen vuotta, et pystyin edes käymään hänen haudallaan. Iranista muistan kun kerran viikossa äiti vei mut ranskalaiseen kahvilaan. Kävelimme kahvilaan käsi kädessä.”

”Muistan, miltä ranskalaistyylinen kahvila näytti ja miltä siellä tuoksui. Sain aina mun lempparin eli napoleonleivoksen ja äiti otti jäätelökahvin, jota maistoin häneltä. Nykyisin tilaan usein kahvin kanssa jäätelöpallon, ja pistän jätskin kahviin.”

Näin tunnepitoisesti Arman kuvaili äitinsä luonnetta ja niitä oppimiaan asioita, joita vaalii nyt omassa elämässäään.

”Mun äiti oli lempeä, sympaattinen ja itse auringon ruumiillistuma. Äitinä hän oli kannustava, empaattinen, iloinen ja ymmärtävä. Ihminen, johon turvauduin kaikessa ja jonka kanssa pystyin puhumaan vaikeista asioista aikuisenakin. Äiti oli tosi pehmeä ja samaan aikaan kova. Hän myös tunsi asiat tosi vahvasti aivan kuin minäkin. Tärkeimpiä asioita mitä äidiltä opin on olleet empatia sekä toisen kenkiin asettumista. Niin kuin tässäkin kuvassa, en ikinä päästä äidistä irti. Hyvää äitienpäivää maman jun!”

Kuvassa pikku Arman halaa tiukasti rakasta äitiään

Armanin teksti kosketti syvästi ja etenkin niitä, jotka ovat kokeneet vastaavaa, menettäneet äitinsä tuolle puolen, ajasta ikuisuuteen.

”Ymmärrän. Olen kokenut itse saman. On vain yksi äiti, voimia päivääsi”

”Oma äitini menehtyi myös syöpään, kymmenes Äitienpäivä ilman häntä”

”Hieno kuvaus, veit sanat suustani Arman”

Nainen.com toivottaa ihanaa äitienpäivää kaikille äideille, olit sitten äiti, bonusäiti, puoliäiti, varaäiti…Äitejä on monenlaisia!

Kuvat: Arman Alizad / Instagram