Selvästi huonot tai hyvät treffit tekevät jatkon selväksi, mutta jos ensimmäiset treffit eivät olleet hyvät eikä huonot, voi edessä olla ongelma: mitä seuraavaksi?

Asiantuntijoiden mukaan jos et ole varma tunsitko kipinää tai et ole varma, haittaisiko sinua, jos et enää koskaan tapaisi treffiseuralaistasi, kannattaa sopia toiset treffit. Jos olet kahden vaiheilla, voi olla parempi pelata varman päälle ja mennä uudelleen treffeille.

”Siinä on vähän menetettävää ja paljon saavutettavaa”, deittailuvalmentaja Connell Barrett totesi HelloGigglesille.

Alta voit lukea asiantuntijoiden listaamat kuusi syytä, miksi kannattaa antaa toinen mahdollisuus ja käydä uudelleen treffeillä, vaikka ensimmäiset synnyttivät sinussa vain olkia kohauttavan ”Meh”-reaktion.

Se saattoi olla vain huono päivä

Jokaisella on toisinaan huonoja päiviä, mikä näkyy myös treffeillä. Anna deitillesi mahdollisuus siihen, että hänellä ei ollut vain paras mahdollinen päivä, kun kävitte treffeillä. Stressaava työpäivä, kinastelu perheenjäsenen kanssa tai vaikkapa vain myöhässä ollut linja-auto on voinut saada hänet tolaltaan.

HelloGigglesin mukaan tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun pitäisi ohittaa töykeä tai huolestuttava käytös. Luota omaan vaistoosi, jos sisimmässäsi tiedät, ettei hän ole sinulle passeli tyyppi.

”On monia syitä, miksi ensitreffeillä ei ole saanut oikeaa kuvaa seuralaisesta. Olemme kuulleet monia Bumblen menestystarinoita, joissa ihmiset antoivat toisen mahdollisuuden, vaikka eivät välittömästi tunteneet kipinää tai yhteyttä ensitreffeillä”, deittisovellus Bumblen edustaja kertoi HelloGigglesille.

Hinge-sovelluksen teettämä kansainvälinen tutkimus itse asiassa paljasti, että yksi kolmesta sovelluksen käyttäjäst uskoo, että vasta toisilla tai kolmansilla treffeillä selviää, onko yhteensopiva treffiseuralaisen kanssa.

Jännitys on saattanut vaikuttaa

Olitpa kuinka itsevarma tahansa, hermostuttavat ensitreffit ketä tahansa. Tapaat mahdollisesti aivan uuden ihmisen, johon koetat tehdä vaikutuksen ja varaudut myös siihen, ettei hän ehkä lämpenekään sinulle tai teillä ei kemiat kohtaa. Jännitys ja hermostuneisuus voi näkyä ujoutena, kiusaantuneisuutena, kenties juomakin läikkyy ja deitin todellinen minä ei pääsekään niin esiin.

”Kaksi ihmistä saattaa olla mainio romanttinen pari, mutta jos toista jännittää, voi se vaikuttaa kemiaan”, Barrett totesi.

”Ensitreffeillä ahdistus voi peittää alleen mahdollisesti mahtavan kumppanin”, Matchin johtava deittailun asiantuntija Rachel DeAlto myötäili.

”Useammat deittailijat tuntevat olonsa stressaantuneeksi ja ahdistuneeksi pandemian aikana”, Hingen parisuhdetutkimuksen johtaja Logan Ury kertoi.

Yhteensopivuutta on vaikea selvittää virtuaaliseseti

Korona-aikana virtuaalitreffit ovat alkaneet yleistyä ja tuoneet jopa sinkuille paljon kaivattua yhteyttä muihin ihmisiin. Virtuaalitreffit ovat kuitenkin outoja, HelloGiggles huomauttaa. Tuntemattoman päästäminen (video)puhelun välityksellä omaan kotiin ja näytön tuijottaminen eivät ole se miellyttävin tapa tutustua toiseen ihmiseen. Treffeistä voi tulla entistä kisallisemmat, jos kyseessä on deittisi ensimmäiset virtuaalitreffit ikinä.

”Mitä tulee kemiaan ja yhteensopivuuteen, eivät virtuaalitreffit ole läheskään yhtä paljastavia kuin tapaaminen kasvokkain”, Barrett sanoi.

”Jos et tuntenut ilotulistusta virtuaalitreffien aikana, voi se vaatia tapaamisen muilla tavoin, että kipinät alkavat sinkoilla”, hän lisäsi.

Barrett vinkkaa tutkailemaan omia fiiliksiä, jos videokeskustelu meni hyvin ja tunnet häneen vetoa.

”Kysy itseltäsi, tunnetko hänen suhteensa kyllä, ei vai ehkä. Jos se on vahva kyllä tai vakaa ehkä, sovi toiset treffit”, hän totesi.

Toiset treffit laskevat panoksia

Ensitreffeillä on enemmän paineita ja ensivaikutelman voi tehdä vain kerran. Paineet voivat vaikeuttaa rentoutumista ja treffeistä nauttimista eikä aito sinä pääse loistamaan. Jos olette sopineet toiset treffit, tiedät hänen olevan ainakin hieman kiinnostunut sinusta.

”Läpäisitte toistenne testivaiheen. Olette toistenne silmissä toisten treffien arvoiset, mikä boostaa itsevarmuutta ja tekee olon mukavammaksi toisilla treffeillä”, Barrett kertoi.

Toisilla treffeillä pureudut syvemmälle

Jos olet käynyt viime aikoina paljon ensitreffeillä, saattavat tutut kysymykset alkaa puuduttaa. Vaikka mistä olet kotoisin, mitä teet työksesi, onko sinulla sisaruksia ja vastaavat kysymykset ovat tärkeitä yksityiskohtia, voi niihin vastaaminen alkaa tuntua kaavamaiselta. Toisilla ja kolmansilla treffeillä tyypillisistä kysymyksistä usein luovutaan ja päästään enemmän kiinni siihen, millainen tyyppi todella on – tai ainakin saa paremman käsityksen hänen luonteesta.

”Yleensä alamme laskea omaa varautuneisuutta tosilla treffeillä. Avaudumme ja olemme haavoittuvaisempia, mikä luo syvempää yhteyttä verrattuna pinnalliseen jutusteluun, jota tapahtuu ensitreffeillä”, Barrett huomautti.

”On tärkeä käydä merkityksellisempiä keskustelujakin, jotta tiedät saatko yhteyden toiseen ihmiseen”, Bumblen edustaja myötäili.

Vältyt jossittelulta

Onko mikään pahempaa kuin katumus, kysyy HelloGiggles. Jos jäät jossittelmaan menneitä päätöksiä, voit syödä tyytyväisyyttäsi nykyhetkeen. Jos siis edes pieni osa sinusta pohtii toisia treffejä, tartu tilaisuuteen. Et tiedä mihin se voi johtaa, ellet kokeile.

”Jos deitissäsi on jotain ominaisuuksia, joita kumppanilta ehdottomasti haluat ja tunnet häneen edes hieman vetoa, täytyy sinun mennä toisille treffeille”, DeAlto täräytti.

Jos olet edelleen kahden vaiheilla, suosittelee Barrett kysymään itseltäsi nämä kolme kysymystä:

  • Oliko välillänne edes hieman kemiaa?
  • Etenikö keskustelu sujuvasti/helposti?
  • Keskittyikö deittisi sinuun sen sijaan, että olisi ohjannut huomion itseensä?

”Jos sanot ’kyllä’ kaikkiin noihin kolmeen kysymykseen, on selvää mennä toisille treffeille”, Barrett sanoi.

”Kaksi kyllä-vastausta? Kallistu enemmän toisten treffien kannalle. Jos vastasit kyllä vain yhteen tai et mihinkään, unohda koko juttu ja jatka etenpääin”, hän jatkoi.

”Elämä on liian lyhyt tyytyäksesi pettymyksen aiheuttaviin deitteihin”, Barrett päätti.

Lähde: HelloGiggles