Nyt kun on taas kesä ja edessä lämpimiä kelejä, on tärkeä tarkistaa, että osaa oikeasti huolehtia siitä, että ei vain syö ja tule syötettyä muille ruokaa, joka voi aiheuttaa ruokamyrkytyksen.  

Grillaaminen ja läheisten kanssa ulkosalla syöminen on mukavaa, kun on kesä. Luotatko siihen, että sinä tai muut osaavat tehdä ruokaa, joka ei tee mahaa kipeäksi? Jotta voisit olla varma siitä, että ruokaa voi syödä turvallisesti, katso tässä alla olevia elintarviketurvallisuusasiantuntijoiden mukaan yleisimpiä grillattavien ruokaperäisten sairauksien syitä.

Bakteereja ruokaan toisten käsistä

Aina kun syödään yhdessä, voi toisten käsistä päästä bakteereita ruokaan, jota itse syö. Jokaisen olisi syytä pestä kädet ennen ruokailun aloittamista. Jotta haluat varmistaa sen, että jokaisen kädet ovat varmasti puhtaat, hanki grillin ääreen desinfiointiainetta ja pyydä jokaista käyttämään sitä, kun he saapuvat paikalle. Voit tietysti myös pyytää heitä käymään pesemässä kädet saippualla ja vedellä.

Ruoka lojuu auringossa liian kauan

Tiedät varmasti, että ruuan jättäminen lämpimään pitkäksi aikaa, voi tehdä ruuasta syömäkelvottoman. Mitään sellaista ruokaa, jota säilytetään kylmässä tai syödään kuumana, ei pidä säilyttää lämpimässä kovin kauaa. Mutta tiesitkö, että bakteerit alkavat lisääntyä ja voivat kaksinkertaistua jopa 20 minuutin aikana?

Lihaa ei kypsennetä tarpeeksi kauan

Aina kun tarjotaan lihaa, on mahdollisuus, että siitä saa ruokamyrkytyksen. Se voi johtua esimerkiksi siitä, että sitä ei ole kypsennetty tarpeeksi hyvin. On hyvä huolehtia, että mikään mikä on koskettanut raakaa lihaa, ei koske enää kypsennettyyn lihaan. Jos grillaa muutakin kuin lihaa, esimerkiksi kasviksia, niiden ei kannata antaa osua mihinkään, jolla on käsitelty raakaa lihaa.

Pidä ainakin nämä kolme kohtaa mielessä ja vähennät kesäkeittiössä sattuvia ruokamyrkytyksiä.

Lähde: Huffpost