Luultavasti lähes jokaista on aamulla tuijottanut peilistä takaisin kasvot, joiden silmien alla on tummat renkulat.

Tummat silmänaluset nähdessään monella tulee automaattisesti mieleen se, että ne pitää peittää ennen kuin poistuu kotoa. TikTokista lähtenyt kauneustrendi kannustaa kuitenkin toimimaan toisin.

Trendin takana ovat Gen Z -sukupolven tiktokkaajat, jotka ovat alkaneet korostaa tummia silmänalusiaan niiden peittämisen sijaan. Jos silmänaluset eivät ole luonnostaan tummat,on sellaiset tehty meikin avulla.

”Tavoite on tehdä tummista silmänalusista normaali asia”, 19-vuotias Sara Carstens kertoi The New York Postille trendistä, jota hän on itse ollut vahingossa synnyttämässä.

Carstensin video tummien silmänalusten meikkaamisesta on saanut miljoonia katseluita TikTokissa ja innostanut muita kokeilemaan samaa itse. Videolla Carstens sipaisee rusehtavaa huulipunaa lip crayonilla silmiensä alle, häivyttää sen sormillaan ja lopputuloksena on luonnolliselta vaikuttavat tummat silmänaluset.

Voit katsoa Carstensin videon alta ja jos upotus ei toimi/näy, löydät videon täältä.

@sarathefreeelf

♬ Greek Tragedy (Oliver Nelson TikTok Remix) – The Wombats

Trendi jakoi mielipiteet

Tummat silmänaluset kauneustrendinä on jakanut somekansaa. Vaikka monet kommentoijat ovat ilmaisseet helpotusta trendin myötä, on osa torjunut sen ja pitää sitä epämukavana.

”En käyttänyt 18 vuotta yrittäen peittää nämä vain niistä tullakseen trendi”, yksi kommentoi Carstensin videota.

”Yllättäen epävarmuuteni on trendikäs”, toinen kommentoi.

Shapen mukaan Carstens vastasi yllä mainitulle kommentoijalle ja sanoi, ettei koettanut pilkata epävarmuutta, koska hän on itse myös samasta asiasta epävarma. Hän myös lisäsi, ettei koettanut tehdä mitään trendiä, vaan hänellä oli vain tylsää.

”Joskus se voi olla kaunista. Ja olemme Z-sukupolvi. Olemme kaikki väsyneitä ja meillä on huonot unirytmit”, Carstens sanoi The New York Timesille.

Luonnollista ja värikästä

Joidenkin vastusteluista huolimatta tummista silmänalusista on tullut kauneustrendi. Jotkut ovat toteuttaneet sitä luonnollisen näköisenä, kun taas jotkut muut ovat vieneet trendin astetta pidemmälle ja käyttäneet värikkäitä luomivärejä alemmalla silmäluomella, kuten Abby Roberts teki.

Jos alla oleva upotus ei näy/toimi, löydät sen TikTokista täältä.

@abbyroberts

eye bag trend but make it ✨glam✨

♬ original sound – Slowedsoundgyal😜

Yksi trendin kelkkaan hypänneistä on Danielle Marcan, jolle tummien silmänalusten korostamisessa oli kyse omien epävarmuuksien hyväksymisestä.

”Vuonna 2021 hyväksyn kaikki epävarmuuteni. Kenties jopa korostan niitä ja annan niiden näkyä itsevarmana”, hän kirjoitti Instagram-julkaisun yhteydessä vapaasti suomennettuna.

Lähde: The New York Times, Shape