Moni viettää joulua yhdessä sukulaisten kanssa. Ehkä viime joulu jäi väliin, mutta tänä vuonna se on taas edessä?

Suvun kanssa ei ole aina helppoa kokoontua. Osa heistä saattaa loukata sanomisillaan ja kysymyksillään. Terapeutit ovat kuitenkin kertoneet, kuinka valmistautua uteliaisiin ja tunteettomiin kysymyksiin, joita joudut kuulemaan sukulaisiltasi yleensä juuri jouluna.

Loukkaavat kommentit ja kuinka vastata niihin

1. ”Näyttää siltä, ​​että olet vähän lihonut!”

Voit sanoa suoraan, että et pidä painoosi liittyvistä kommenteista.

2. ”Oletko laihtunut? Näytät laihalta!”

Joku voi esittää asian näinkin päin, että oletko laihtunut. Tähän voit sanoa, että ” Tiedän, että tarkoitat tuon kohteliaisuutena, mutta en ole kiinnostunut keskustelemaan ulkonäöstäni. Puhutaanpa jostain muusta”.

3. ”Etkö juo enää alkoholia? Onpa harmi.”

Olet ehkä lopettanut alkoholin juomisen tai et vain halua juoda sukusi seurassa. Voit kertoa heille esimerkiksi, että haluat olla oma itsesi etkä tarvitse alkoholia siihen, että sinulla olisi hauskaa.

4. ”Milloin aiot asettua aloillesi?”

Jos olet sinkku, saattavat sukulaiset kysellä milloin aiot asettua aloillesi. Heille ei ehkä tule mieleen, että saatat olla tyytyväinen siitä, että olet sinkku. Voit kertoa heille mitä kaikkea iloa sinulla on elämässäsi, vaikka sinulla ei olekaan kumppania tai perhettä.

5. ”Etkö ole vieläkään löytänyt töitä?”

Työttömänä ollessa ei ole mukava kuunnella kysymyksiä siitä, miksi ei ole edelleenkään töissä. Voit kertoa heille esimerkiksi työhakuprosessistasi, joka on toiminut hyvin.

6. ”Milloin saat perheenlisäystä?”

Tähän kysymykseen vastaaminen voi olla tuskallista. Ehkä olet yrittänyt tulla raskaaksi, mutta se ei ole onnistunut. Voit sanoa, että kysymys on liian henkilökohtainen.

Jos tylyjä kysymyksiä alkaa tulla liikaa, voit mennä, vaikka keittiön puolelle avuksi karkuun tai hivuttautua sellaisen sukulaisen lähelle, joka ei niitä kysele.

Lähde: Huffpost