Nyt kun alkaa olemaan jo pakkasöitä, on syytä tietää mitä kaikkea kylmään autoon ei kannata jättää.

On varmasti monta asiaa, jotka eivät kestä kylmää ja voivat unohtua autoon. Tässä Huffpostin listalla on kuitenkin niistä yleisimmät seitsemän, jotka sinne voivat unohtua niille liian kylmään tilaan. Osa niistä voi mennä pilalle ja osa aiheuttaa suurta sotkua.

1. Lääkkeet

Jos olet esimerkiksi käynyt apteekissa hakemassa lääkkeitä, muista viedä ne heti sisälle. Lääkkeistä voi tulla liian kylmässä tehottomia. Osasta niistä voi tulla jopa haitallisia.

2. Soittimet

Kannattaisi ehkä miettiä kahdesti, jos aiot jättää kitaran tai viulun autoon oppituntien välillä. Kylmä lämpötila voi aiheuttaa soittimien supistumista, josta aiheutuu monia ongelmia. Näin voi käydä esimerkiksi puusta valmistetuille soittimille. Ne voivat myös haljeta kylmässä, jota voi olla vaikea korjata.

3. Hiilihapotetut juomat ja olut

Vaikka juomat halutaan yleensä juoda kylmänä, ei niitä kannata jättää liian kylmään, varsinkaan, jos ne ovat tölkissä. Kun tölkit jäätyvät, niissä oleva hiilidioksidi voi lisätä tölkkiin painetta ja saada tölkit räjähtämään. Siitä voi tulla melkoinen sotku.

4. Säilykkeet

Myös säilyketölkkien sisällä oleva ruoka voi laajentua pakkasessa. Se voi turvottaa säilyketölkkiä, jolloin sen saumat repeilevät. Tämä tarkoittaa sitä, että bakteerit pääsevät tölkkiin sisään. Se pitää joko syödä heti tai heittää pois. Mutta sinun täytyy olla varma siitä, että tölkin turpoaminen johtui kylmästä ja se on tapahtunut silloin, kun jätit ne kylmään autoon. Jos se on tapahtunut jo paljon aiemmin, toki pilaantuneen tölkkiruuan voi myös haistaa. Pilaantuneen tölkkiruuan syöminen voi olla erittäin vaarallista.

5. Kananmunat

Kun kananmunan sisällä oleva neste jäätyy, se laajenee ja se voi rikkoa munan kuoren. Kun kuori on rikkoutunut, sitä ei ole turvallista syödä. Vaikka kananmunat pysyisivät pakkasessa ehjänä, voi kylmyys tehdä niistä pahanmakuisia.

6. Lähes tyhjä polttoainesäiliö

Kylmällä ilmalla kannattaa miettiä, että jättääkö auton polttoainesäiliötä ihan tyhjäksi. Esimerkiksi tyhjässä tankissa vesi voi päästä paremmin kondensoitumaan, kun on kylmä. Silloin mittari voi näyttää tankin olevan täydempi kuin onkaan. Kondensoitu vesi ei tee autolle monella muullakaan tavalla hyvää.

7. Matkapuhelin tai tabletti

Tiedät varmasti, että matkapuhelinta tai tablettia ei kannata jättää suoraan auringonpaahteeseen. Samoin voidaan sanoa kylmästä. Kylmä voi heikentää laitteen akun tehoa. Akku voi tyhjentyä nopeasti. Mutta onneksi, kun viet laitteen takaisin lämpimään, akun voi taas ladata uudelleen. Mutta joskus akun teho voi vahingoittua pysyvästi.

Lähde: Huffpost