Äiti tekee muokattuja Barbie-nukkeja, joilla on hyvä tarkoitus: poistaa imettämiseen liittyvää stigmaa.

Etenkin julkisilla paikoilla imettämiseen suhtaudutaan välillä negatiivisesti, vaikka kyse on täysin luonnollisesta asiasta. Australialainen äiti Betty Strachan uskoo, että imettämiseen liittyvän stigman, häpeäleiman, poistamisessa avainasemassa on opetus, minkä takia hän on tehnyt lapsille imettävän nuken, jonka hän on nimennyt Mamas Worldwide Barbieksi.

Nukke ei virallisesti liity ikonista Barbieta valmistavaan Matteliin. Huffington Postin mukaan 3- ja 5-vuotiaiden poikien äiti on harrastuksena maalannut uudelleen nukkeja neljän vuoden ajan.

Äidin mukaan päätös imettävän nuken tekemisestä ei ollut tietoinen, vaan häntä inspiroi äitien ryhmä, jossa hän on jäsenenä.

”Muistan yhtenä päivänä piirtäneeni uusia kasvoja Barbielle ja se vaikutti olevan koko äitiryhmän ilmentymä”, Strachan kertoi Huffington Postille.

”Niinpä matkin ruokittavana olevan vauvan asettelua vanhalla figuurilla ja nimesin sen Mamas Worldwide Barbieksi”, hän jatkoi.

Imettävä nukke on saanut hyväksynnän ryhmältä, joka alun perin inspiroi sen tekoa. Strachanin mukaan kaikki äitiryhmässä olevat sanoivat nuken olevan mahtava ja Strachan julkaisi siitä kuvia myös Instagramissa.

”Sen jälkeen olen saanut muutamia pyyntöjä tehdä lisää ja tajusin, että tämä todella on jotain, mitä pitäisi olla saatavilla – koska kuten muidenkin yhteiskunnassa hyväksymättömäksi koettujen asioiden kohdalla, lasten opettaminen on tapa poistaa imettämiseen liittyvää stgimaa”, äiti sanoi.

Strachan myy nukkejaan Etsyn kautta ja hän on avannut sinne mahdollisuuden tilata tilaustyönä imettävän nuken, jonka hiusten, ihon ja silmien väriin sekä pieniin yksityiskohtiin tilaaja voi vaikuttaa.

Etsy-sivullaan hän kertoo poistavansa tehdasmaalin täysin nukeista asetonilla ja suojaa tekemänsä uudelleenmaalauksen laadukkaalla mattaspraylla.

Mamas Worldwide Barbien lisäksi Strachan tekee myös toisenlaisia, muokattuja barbienukkeja ja hänen valikoimissaan on ollut muun muassa raskaana oleva nukke. Voit tutustua Strachanin nukkeihin lisää Instagramissa, hänen Facebook-sivullaan tai Etsy-kaupassa.

Strachan ei ole ensimmäinen, joka on tehnyt maailman suosituimmasta nukesta omia versioitaan. Olemme aiemmin kertoneet Hijarbiesta, muslimitytöille suunatusta Barbiesta, joita tekee Haneefa Adam – voit lukea näistä nukeista lisää täällä.

Lähde: Huffington Post