Nuken luonut nigerialaisnainen valmistaa itse Hijarbie-nimen saaneen nuken vaatteet.

Leluyhtiö Mattel uudisti vasta Barbie-nukkejaan, mutta suosittu nukke on saanut myös toisenlaisen muutoksen innokkaan nigerialaisnaisen käsissä. 24-vuotias Haneefa Adam on esitellyt maailmalle Barbien muslimiserkun, Hijarbien.

Adam loi Hijarbielle Instagram-tilin viime vuoden lopulla ja nyt Hijarbien suosio on lähtenyt suureen nousuun. Instagramissa ihastuttavalla, vaihtoehtoisella nukella on jo lähes 40 000 seuraajaa ja Adamilta on kyselty mahdollisuuksista ostaa nukkeja.

Barbie on totuttu näkemään vähäpukeisena, mutta Hijarbie on puettu peittävämmin tyylikkäisiin vaatteisiin, jotka Adam itse valmistaa.

”Minusta oli tärkeää, että nukke olisi pukeutunut siten, miten minä itsekin”, Adam sanoi CNN:lle.

Iso-Britanniassa lääkeaineoppia opiskellut Adam kuvailee nukkeaan säädyllisenä nukkena, joka tarjoaa muslimitytöille samaistuttavan roolimallin.

”Sillä on juurensa minun uskonnossani ja kulttuurisessa identiteetissäni. Barbie pukeutuu erittäin niukasti ja erilaisen tavalla eikä siinä ole mitään väärää”, Adam kertoi.

”Halusin vain antaa toisenlaisen vaihtoehdon minun kaltaisilleni muslimitytöille”, hän lisäsi ja jatkoi kertoen perustaneensa Instagram-tilin luodakseen Hijarbielle samankaltaisen identiteetin kuin Barbiella on.

Vaikka nuken suosio on ollut positiivinen ja ihastunut, Adam kertoi saaneensa myös negatiivisia kommentteja ihmisiltä, jotka ajattelevat huntua käyttävien musliminaisten olevan sorrettuja, joka on väärä käsitys, minkä Adam haluaa korjata.

”Ihmiset ajattelevat musliminaisten peittävän itseään, koska heidät pakotetaan siihen. Suurta osaa meistä ei pakoteta”, hän sanoi.

”Haluamme peittää itsemme ja ilmaista uskontoamme. Mutta monet muslimeista eivät peitä hiuksiaan eikä se tee heistä yhtään vähempää muslimeja”, Adam jatkoi CNN:n haastattelussa.

”Minusta tämä on hyvä alusta yrittää saada muslimi-identiteettiä maailmalle ja korjata vääriä käsityksiä”, hän päätti.

Alle on koostettu muutama esimerkki Adamin luomista Hijarbie-nukeista.

Ja alla nainen nukkejen takaa

Löydät Hijarbien Instagramista täältä.

Lähde: CNN