Nuken luonut nigerialaisnainen valmistaa itse Hijarbie-nimen saaneen nuken vaatteet.

Leluyhtiö Mattel uudisti vasta Barbie-nukkejaan, mutta suosittu nukke on saanut myös toisenlaisen muutoksen innokkaan nigerialaisnaisen käsissä. 24-vuotias Haneefa Adam on esitellyt maailmalle Barbien muslimiserkun, Hijarbien.

Adam loi Hijarbielle Instagram-tilin viime vuoden lopulla ja nyt Hijarbien suosio on lähtenyt suureen nousuun. Instagramissa ihastuttavalla, vaihtoehtoisella nukella on jo lähes 40 000 seuraajaa ja Adamilta on kyselty mahdollisuuksista ostaa nukkeja.

Barbie on totuttu näkemään vähäpukeisena, mutta Hijarbie on puettu peittävämmin tyylikkäisiin vaatteisiin, jotka Adam itse valmistaa.

”Minusta oli tärkeää, että nukke olisi pukeutunut siten, miten minä itsekin”, Adam sanoi CNN:lle.

Iso-Britanniassa lääkeaineoppia opiskellut Adam kuvailee nukkeaan säädyllisenä nukkena, joka tarjoaa muslimitytöille samaistuttavan roolimallin.

”Sillä on juurensa minun uskonnossani ja kulttuurisessa identiteetissäni. Barbie pukeutuu erittäin niukasti ja erilaisen tavalla eikä siinä ole mitään väärää”, Adam kertoi.

”Halusin vain antaa toisenlaisen vaihtoehdon minun kaltaisilleni muslimitytöille”, hän lisäsi ja jatkoi kertoen perustaneensa Instagram-tilin luodakseen Hijarbielle samankaltaisen identiteetin kuin Barbiella on.

Vaikka nuken suosio on ollut positiivinen ja ihastunut, Adam kertoi saaneensa myös negatiivisia kommentteja ihmisiltä, jotka ajattelevat huntua käyttävien musliminaisten olevan sorrettuja, joka on väärä käsitys, minkä Adam haluaa korjata.

”Ihmiset ajattelevat musliminaisten peittävän itseään, koska heidät pakotetaan siihen. Suurta osaa meistä ei pakoteta”, hän sanoi.

”Haluamme peittää itsemme ja ilmaista uskontoamme. Mutta monet muslimeista eivät peitä hiuksiaan eikä se tee heistä yhtään vähempää muslimeja”, Adam jatkoi CNN:n haastattelussa.

”Minusta tämä on hyvä alusta yrittää saada muslimi-identiteettiä maailmalle ja korjata vääriä käsityksiä”, hän päätti.

Alle on koostettu muutama esimerkki Adamin luomista Hijarbie-nukeista.

Sleeveless Coat X #Abaya #Hijarbiestyle

A photo posted by Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) on

Heading to an award show somewhere #hijarbiestyle

A photo posted by Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) on

Yes! You can mix prints! Check x Polka dot. #Hijarbie #hijarbiestyle #hijabfashion #workstyle.

A photo posted by Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) on

Snuggling up in this cold weather. #burgundy #instafashion #hijabfashion #hijarbiestyle #Hijarbie

A photo posted by Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) on

Monochrome Outfit details: Check tunic and wide legged trouser. #Hijarbie #hijarbiestyle #hijabfashion

A photo posted by Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) on

Ja alla nainen nukkejen takaa

I'm Haneefah Adam (@muslimahanie) a Nigerian and I'm behind #Hijarbie! I also currently own and run a modest lifestyle brand, Hanie (@haniecollection). If you'd like to ask me anything. I'd do my best to answer them now. Meanwhile, some FAQs. Why isn't the page diversified in terms of race: The simple truth is, I couldn't find the Different types in Nigeria (no Amazon or eBay or anything, Lol), I'd have loved to dress up a black doll myself too. I've ordered for some internationally and they'll soon be here I basically started with what I had. When will purchase be possible: As soon as possible, we are in the process of building a website and working towards production and making hijarbie available for purchase soon. By the way, where are my followers from? xx

A photo posted by Mini Hijab Fashion! (@hijarbie) on

Löydät Hijarbien Instagramista täältä.

Lähde: CNN


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit

Kommenttia