Äidin julkaisemalla kuvalla on ollut hurja suosio netissä.

Äitiydessä on monia puolia, mutta kaikista niistä ei puhuta – saati jaeta valokuvia netissä ja sosiaalisessa mediassa. Pohjoiscarolinalainen äiti, Amanda Bacon, on kuitenkin tuonut hieman muutosta tilanteeseen Facebookissa julkaisemallaan kuvalla, jota on jaettu yli 127 000 kertaa ja tykätty tai muuten reagoitu yli 542 000 kertaa.

Kuvassa Baconin kihlattu, Ken Hardy, pitelee parin vastasyntynyttä Pierson-poikaa. Äiti itse on kuvassa taustalla, yllään valtava äiskävaippa, kuten hän itse sitä kutsuu.

Kuvan hän kirjoittaa olevan äitiys sensuroimattomana.

Motherhood uncensored.

I’m sharing this picture because it’s real. This is motherhood; it’s raw, stunning, messy, and…

Julkaissut Amanda Bacon 6. heinäkuuta 2016

”Jaan tämän kuvan, koska se on totta. Tätä on äitiys; se on raakaa, upeaa, sottaista ja hemmetin huvittavaa samassa paketissa”, äiti kirjoittaa kuvan alla.

”Lapsen saaminen on kaunis kokemus ja synnytyksen jälkeisen elämän todellisuudesta ei puhuta tarpeeksi. Eikä todellakaan valokuvata tarpeeksi. Osalle tämä on varmaan epämukavaa, mutta miksi? En todella käsitä sitä!”, hän jatkaa.

”Se luultavasti johtuu siitä, että tästä osasta ei puhuta. Meidän pitäisi opettaa, voimaannnuttaa ja omaksua jokainen puoli synnytyksestä, mukaan luettuna tällaiset hetket. Ja tehdä niin huumorin kera”, Bacon kirjoittaa.

Baconin kuvan hurja suosio kertoo, kuinka tarpeen tällaisen julkaisun tekeminen oli, mutta aluksi äiti epäröi julkaisun tekoa. Hän kertoi Huffington Postille, kuinka ymmärrettyään alkuun tunteneensa olonsa epämukavaksi puhua jostain niinkin luonnollisesta kuin synnytys ja synnytyksen jälkeinen elämä on, hän päätti julkaista kuvan.

”Miksi tuntea häpeää jostain, mikä on luonnollista? Siitä ei vain puhuta tarpeeksi ja ajattelin, että kun kuva on sekä hulvaton että rehellinen, antaisin mennä. Muut naiset saisivat tietää, että se on normaalia, kaunista ja löytäsivät huumoria koko kokemuksesta”, Bacon sanoi.

Huumori ilmeneekin hyvin äidin kirjoituksen viimeisessä lauseessa, joka samalla korostaa kuvan tärkeää viestiä ja näyttää äitiyden harvoin nähdyn puolen:

”Mikään ei toivota tervetulleeksi äitiyteen kuin suloinen, söpö vauva ja valtavat äiskävaipat”, hän päättää kirjoituksensa.

Lähde: Huffington Post