Yhä useampi hakee matkaltaan uusia elämyksiä, joihin kuuluu myös kohteiden synkempi historia.

Maailmalta tuttu synkkä matkailu kiinnostaa myös suomalaisia, kertoo nettimatkatoimisto ebookers. Monen kohteen taustalta löytyy karmivia kohtaloita ja kummituksiakin, mitkä ovat herättäneet matkailijoiden kiinnostuksen matkakohteita suunnitellessaan.

”Synkkä historia ja kummitustarinat ovat yhä enemmän esillä populaarikulttuurissa, joten ei ihme, että kiinnostus synkkää turismia kohtaan on lisääntynyt”, synkkää turismia tutkinut Tuomas Hovi Turun yliopistosta kertoo.

”Yhä useammat kohteet ovat huomioineet teeman, sillä onhan kyseessä usein synkästä historiastaan huolimatta kulttuurisesti merkittäviä tapahtumia, ja teemat tarjoavat mahdollisuuden tutustua kohteeseen uudella tavalla”, hän lisää.

”Yleisesti ottaen voi sanoa, että mitä vanhempi kohde, esimerkiksi linna tai hotelli, sitä suuremmalla todennäköisyydellä siellä voi törmätä kummitustarinaan”, Hovi jatkaa

Jännittäviä tarinoita mukanaan kantavia kohteita löytyy laajasti sekä eri puolilta kotimaata että ympäri maailmaa. Ebookers on koonnut synkän historian omaavista majoituskohteista listan, johon jokaisen kummitustarinoista ja murhamysteereistä kiinnostuneen on syytä tutustua – ja yksi kohteista löytyy Suomesta!

Fronius Residence, Sighișoara, Romania

Kauhusta kiinnostuneiden klassikkokohde Sighișoara sijaitsee Transilvaniassa, Romaniassa. Sen sanotaan olevan paikka, jossa on saanut alkunsa Romanian prinssi Vlad III. Hänet tunnetaan tuttavallisemmin Bram Stokerin luoman vampyyri Draculan esikuvana. Vain kivenheiton päässä vanhasta 1400-luvun linnoituksesta ja kellotornista sijaitseva hotelli Fronius Residence saa kehuja erinomaisesta sijainnista.

Chateau de Marcay, Ranska

Älä anna 1400-luvulla rakennetun linnan viattoman ulkomuodon hämätä! Legendan mukaan linnassa asui aikoinaan nainen, joka muuttui öisin ihmissudeksi. Kun maanviljelijä ampui ihmissuden, naisen haamu jäi linnaan ja on kuljeskellut linnan käytävillä valkoiseen pukeutuneena siitä asti.

Hotel Kakola, Turku

Entinen vankila on ollut pois vankilakäytöstä jo lähes 15 vuotta, mutta vankilan aavemainen tunnelma on edelleen läsnä. Armeijan kasarmin ja turvapaikan lisäksi rakennus ehti toimia vankilana 1800-luvulta asti ja toimi Suomen vaarallisimpien vankien kotina.

Terlingua, Texas, Yhdysvallat

Kauhugenren klassikko Texasin moottorisahamurhat tuntuu heräävän henkiin Terlinguan aavekaupungissa aavikon keskellä. Kaupungin rauniot, hylätty vankila ja yksinäinen hautausmaa luovat täydelliset puitteet aavemaiselle kokemukselle.

Black Swan Hotel, York, Englanti

Yorkissa sijaitsevan Englannin vanhimman pubin 1500-luvulta alkanut historia on täynnä viktoriaanisia kummituksia. Itsestään aukeavat ja sulkeutuvat ovet ja ikkunat ja kuin itsestään soiva hiljainen musiikki ovat vain osa paranormaaleista ilmiöistä, joita yöpyjät ovat havainneet. Narisevat portaat ja keinuvat kattokruunut tarjoavat joko makoisat unet tai unettomia öitä vieraille.

Dragsholm Slot, Tanska

Keskiaikaisessa linnassa kerrotaan säännöllisesti vierailevan kolme kummitusta; valkoinen ja harmaa rouva sekä Bothwellin jaarlin haamu, jolla on oma synkkä historiansa Englannin kuningashuoneen parissa. Vuonna 1930 tehtyjen parannustöiden yhteydessä löydettiin luuranko, jonka päällä oli edelleen säilynyt valkoinen leninki.

Court House Manor, Painswick, Cotswold, Englanti

Kuningas Kaarle I:n sanotaan kummittelevan tämän englantilaisen linnan pihalla. Kuningas vietti aikaa linnassa Englannin ensimmäisessä sisällissodassa tapahtuneen Gloucesterin piirityksen aikana vuonna 1643.