Ääntään muuttamalla voi tehdä itsestään viehättävämmän.

Journal of Nonverbal Behavior -lehdessä julkaistiin tutkimus, jonka mukaan naiset voivat manipuloida puhettaan kuulostamaan miesten korvissa entistä viehättävämmältä. Albrightin korkeakoulun tutkijat pyysivät 20 mies- ja 20 naisopiskelijaa sanomaan ääneet numerot 1-10 normaalilla äänellä ja toistamaan sen muuttamalla ääntään eri tavoin, minkä jälkeen samainen määrä eri opiskelijoita arvioi äänet asteikolla 1-7.

Opiskelijoita pyydettiin puhumaan viehättävällä tavalla, itsevarmalla tavalla, dominoivalla tavalla ja älykkäämmällä tavalla. Toisten opiskelijoiden arvioinnesta selvisi, että naisten mielestä miehet eivät kuulostaneet viehättävimmiltä, vaikka yrittivät sitä.

Sen sijaan naisten yrittäessä kuulostaa viehättävämmiltä, he onnistuivat siinä. Naisten muuttaessa ääntään, arvioijat antoivat heille keskiarvotuloksen 4,29, ja heidän normaali puhetapansa sai keskiarvotuloksen 3,45.

Yrittäessään kuulostaa viehättävämmiltä, naiset puhuivat hitaammin, matalammalta ja käheämmin. Tämä sai naiset vaikuttamaan miesten mielestä viehättävämmiltä. Kumppania etsiessään kannattaa kuitenkin muistaa, että enemmän on väliä sillä mitä sanoo, ei miten sen sanoo.

Lähde: Women’s Health

Kommentit

Kommenttia