Poltatko tupakkaa, mutta haluaisit lopettaa sen? Olet jo ehkä yrittänyt, mutta et ole onnistunut.

Vaikka olisit polttanut tupakkaa jo vuosien ajan, voit onnistua sen lopettamisessa. Jos lopettaminen ei ole onnistunut, kannattaisi kokeilla sitä sellaisella tavalla, jota et ole vielä testannut. Tässä alla on muutama yksinkertainen, mutta silti toimiva tapa yrittää päästä tupakasta eroon.

Erikoisia ja toimivia tapoja tupakoinnin lopettamiseksi

1. Älä taistele tätä taistelua yksin

Ota apua vastaan muilta. Läheisesi auttavat sinua varmasti saavuttamaan tämän päämääräsi.

2. Aseta itsellesi tavoitteita

Kun teet itsellesi selkeitä tavoitteita, on lopettaminen helpompaa. Jos tupakoinnin lopettaminen on vain tavoite ilman suunnitelmaa, on se vain pelkkä unelma.

3. Siivoa kotiasi ja pese pyykkiä

Tämä vinkki ei tarkoita sitä, että saisit vain muuta tekemistä kuin tupakointi. Tämä tarkoittaa sitä, että kun kotisi on puhdas eikä siellä haise tupakka, ei tupakanhaju häiritse tavoitteitasi. Kun vielä peset vaatteet ja muut kankaiset asiat, jotka haisevat tupakalle, ei mikään haise tupakalle.

4. Harrasta liikuntaa

Kun harrastat liikuntaa, kehosi nikotiinin puutteen aiheuttamien oireiden voimakkuus vähenee. Jopa yksinkertaiset asiat, kuten koiran ulkoiluttaminen tai puutarhanhoito, voivat auttaa sinua unohtamaan tupakoinnin.

5. Syö paljon hedelmiä ja vihanneksia

On mielenkiintoista, että kun syö paljon hedelmiä ja vihanneksia, saavat ne tupakan tuntumaan pahanmakuiselta. Tätä on nimittäin ihan tutkittu, joten kannattaa kokeilla!

6. Juo paljon vettä

Aina kun sinulla tekee mieli tupakkaa, juo lasillinen vettä. Se saattaa lykätä tupakanhimoasi.

7. Harjaa hampaitasi useammin

Kun harjaat hampaita esimerkiksi jokaisen syönnin jälkeen, hammastahnan tuoma raikas maku suussa voi aiheuttaa sen, että suuhun ei halua tupakan makua.

8. Syö minttukarkkeja ja jauha purukumia

Aina kun sinulla tekee mieli tupakkaa, voit kokeilla pureskella mintunmakuisia karkkeja tai purkkaa. Kannattaa kuitenkin olla varovainen, että tee sitä liikaa, koska maha ei välttämättä kestä liikaa minttukarkkeja tai purkkaa.

9. Jatka yrittämistä!

Älä luovuta, vaikka et heti onnistuisi!

Lähde: Allwomenstalk