Monen naisen mielestä rasvaiset hiukset ovat epämiellyttävät ja epäsiistit.

Hiusten rasvoittumisen takia monet saattavat pestä hiuksensa päivittäin tai kuivashampoosta on tullut heidän paras ystävänsä. Ongelman ytimeen pureutuminen voi kuitenkin olla parempi tapa kuin koettaa taistella hiusten rasvoittumista vastaan, toteaa Cosmopolitan UK.

Hiusten rasvoittumisen taustalla voi olla jokin alle listatuista 8 asiasta, ja jos vältät niiden tekemistä, voi se auttaa sinua nauttimaan elämästä ilman rasvaisia hiuksia.

Kosket hiuksiisi liian usein

Kuten kasvojen koskettelu jatkuvasti, myös hiusten näprääminen siirtää öljyjä sormista hiuksiin. Cosmopolitanin mukaan kannattaa myös suositella kumppania olemaan koskettelematta hiuksiasi sängyssä liian paljon, sillä vaikka se tuntuu hyvältä, ei se näytä hyvältä aamulla.

Peset hiuksiasi liian usein

Peset hiuksesi päästäksesi eroon rasvaisesta ilmeestä, mutta se ei auta. Päivittäinen shampoopesu voi viedä päänahasta pois luonnollisia öljyjä, joten se tuottaa sitä enemmän korvatakseen sen, mitä se on menettänyt. Koeta opetella pesemään hiuksesi joka toinen päivä tai 2/3 kertaa viikossa.

Käytät liikaa hoitoainetta

Kiinnitä huomiota, minkälaista hoitoainetta käytät, sillä se saattaa olla liian raskasta hiustyypillesi ja näin latistaa suortuviasi. Cosmopolitanin mukaan voi myös olla mahdollista, ettet pese hoitoainetta pois kunnolla, mikä voi olla syy hiusten rasvoittumiseen. Sen lisäksi kannattaa välttää hoitoaineen laittamista kaikkialle hiuksiin, sillä parempi on keskittyä vain latvoihin.

Harjaat hiuksiasi liikaa

Liiallinen hiusten harjaaminen voi stimuloida öljyn tuotantoa, mikä alkuun saa hiukset näyttämään kiiltävällä, mutta pian se muuttuu rasvaisen näköiseksi. Kuten hoitoaineenkin kohdalla, kannattaa harjaamisessa keskittyä latvoihin ja hiusten pituuksiin, jos olet liian innokas harjaamaan hiuksiasi.

Hiusharja on likainen

Harjaan voi kertyä kaikenlaista epämiellyttävää hiustuotteiden jäämistä pölyyn. Harjasta ne siirtyvät hiuksiin, tehden niistä likaisen tuntuiset. Kannattaakin puhdistaa harja säännöllisesti, Cosmopolitan muistuttaa.

Harjasi on täynnä hiuksia

Jos hiuksesi ovat rasvaiset ja harjaasi on kertynyt hiuksia, siirrät irroneista suortuvista rasvaa puhtaisiin hiuksiin. Muista siis poistaa myös hiukset harjasta säännöllisesti.

Käytät vääriä tuotteita

Yksi syy rasvaisiin hiuksiin voi olla se, että valitset muotoilutuotteita, jotka eivät sovi hiuksillesi. Suosi kevyitä tuotteita ja vältä sellaisia, jotka lupaavat kiiltoa ja kosteutta, koska ne sopivat paremmin kuivilla ja elottomille hiuksille.

Tuotekertymät

Muotoilutuotteet voivat tukkia päänahkaa ja hiuksia. Jos olet koukussa kuivashampooseen, kuten niin moni muu rasvaisten hiusten kanssa kamppaileva, voivat hiuksesi kaivata kunnon syväpuhdistusta, joka kannattaisi Cosmopolitanin mukaan tehdä 2-4 kertaa kuukaudessa.

Lähde: Cosmopolitan UK