7 tapaa, miten saatat pilata vaatteesi

Kohtele vaatteitasi oikein, niin ne kestävät pidempään.

Varmasti kukaan ei halua vaatteidensa hajoavan tai menevän jollakin tavalla pilalle nopeasti – tai ollenkaan. Tietämättäsi saatat kuitenkin omilla toimillasi pilata vaatteitasi.

Lue alta 7 tapaa, miten saatat pilata vaatteesi.

1. Ripustat neuleesi ja villapaitasi kuin normaalin paidan

Painavammasta materiaalista tehdyt paidat venyvät kaula-aukon ja hartioiden kohdalta, jos pidät niitä henkarissa roikkumassa. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta viikata niitä hyllylle/laatikostoon, katso täältä tapa, miten voit viikata paitasi henkareihin.

2. Säilytät vaatteitasi kemiallisen pesun muovipusseissa

Heti kun saat vaatteesi takaisin kemiallisesta pesusta, ota ne pois muovipusseista. Kankaan pitää saada hengittää ja muovi voi pitää hajuja ja kosteutta sisässä.

3. Säilytät rintaliivisi huolimattomasti

Nakkaatko rintaliivisi miten sattuu laatikkoon/hyllylle? Jos säilytät rintaliivejäsi huolimattomasti, kuppien vääntyessä rintaliivisi voivat menettää muotonsa. Sen sijaan kasaa ne sisätysten.

4. Väännät uimapukusi kuivaksi

Tämä tapa pilaa uimapuvun joustavuutta ja puku menettää muotoaan. Sen sijaan, että vääntelisit uimapukuasi, laita se pyyhkeiden väliin ja painele ja pyöritä vedet pois. Anna puvun sen jälkeen olla tasaisella pinnalla kuivumassa loppuun.

5. Peset uimapukusi pesukoneessa

Pesukoneessa pesu ja kuivaaminen saavat värin haalistumaan ja kankaan nyppääntymään. Pese sen sijaan uimapukusi käsin, niin se kestää pidempään.

6. Nakkaat hikiset treenivaatteet suoraan pyykkikoriin

Tämä tapa aiheuttaa haisevaa hometta. Ennen kuin nakkaat treenikamppeesi pyykkikoriin, ripusta ne kuivumaan ensin.

7. Et muista sulkea nappeja, hakasia tai vetoketjuja tai kääntää farkkuja nurin päin

Jos jätät ne auki, voivat esimerkiksi hakaset tarttua muihin vaatteisiin ja venyttää niitä. Värjätyt vaatteet, kuten farkut, kannattaa kääntää nurin, jotta väri ei haalistu.

Lähde: Good Housekeeping


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.