Yksin tai kumppanin kanssa matkustaminen voi olla todella mahtavaa, mutta maailmalle kannattaa lähteä myös parhaan ystävän kanssa.

Niin hassuista kuin vakavistakin syistä, voi matkailu parhaan ystävän kanssa olla terveellisin, voimakkain ja positiivisin asia, jonka voitte yhdessä tehdä ystävyyttänne ajatellen. Alle on listattu 7 syytä, miksi parhaan ystävän kanssa kannattaa reissata ainakin kerran elämässä.

1. Opit tuntemaan ystäväsi paremmin kuin osasit kuvitella

Ehkä olette tunteneet lapsesta saakka tai tutustuneet korkeakoulussa, mutta yhdessä matkustaminen antaa mahdollisuuden syventää välejänne tavoilla, joita kumpikaan ei osannut odottaa.

2. Yhteisreissu tarjoaa tarinoita kerrottavaksi – ja muisteltavaksi – vuosien ajaksi

Matkatarinat ovat mainio tapa aloittaa jutustelu, kun tapaatte ystäväsi kanssa uusia ihmisiä. Jaetut tarinat myös ovat asioita, joita voitte muistella aina. Ja jos et asu lähellä ystävääsi, jotta vastaavia yhteisiä kokemuksia voisi kertyä usein lisää, ovat yhteiset kokemukset ja tarinat entistä tärkeämpiä.

3. Joku tietää asiat, jotka olet kokenut – jopa ne, joita et osaa kuvailla

Tiedät milloin auringonlasku on täydellinen, mutta et vain saa sitä ikuistettua kameralle? Paras ystäväsi muistaa sen kanssasi.

4. Sisäistät kuinka paljon paras ystäväsi todella välittää sinusta

Joskus voi olla esimerkiksi vaikea puolustaa itseään väitellessä lentoyhtiön edustajan kanssa tai kun hotellihuoneesta koetetaan veloittaa enemmän kuin sitä varatessa kerrottiin. Paras ystäväsi on siellä huolehtimassa, ettei kukaan kävele ylitsesi.

5. Olette valmiita kohtaamaan mitä tahansa reissun jälkeen

Matkan aikana voi sattua ja tapahtua kaikenlaista lennolta myöhästymisestä ruokamyrkytykseen ja ärsyttäviin huonetovereihin majapaikassa. Kun tällaisia reissukatastrofeja on voittanut parhaan ystävän kanssa, voi sen jälkeen olla varmempi, että ystävän kanssa selviää monesta muustakin asiasta.

6. Huomaat olevasi vahvimmillasi parhaan ystäväsi kanssa

Puhut espanjaa, ystäväsi puhuu saksaa. Tiedät, miten löydetään parhaat ravintolat, ystäväsi osaa löytää parhaat majoituspaikat. Kun yhdistää kahden ihmisen mielenkiinnon kohteet, osaamiset ja taidot, voi matkan aikana tehdä enemmän asioita yhdessä.

7. Joku on paikalla pitämässä oksennuspussia lentokoneessa, pesemässä likaisen paitasi ja varmistamassa, että pääset turvallisesti kotiin

Kaikki aidon, välittävän ystävyyssuhteen merkkejä.

Lähde: Huffington Post