7 asiaa, mitä jokainen pieni kodin tila ja huone tarvitsee

Ota kaikki ilo irti kotisi pienestä neliömäärästä.

Etenkin opiskeulaikoina tai juuri niiden jälkeen, kun on vasta suuntaamassa täysillä työelämään, ei ole aina mahdollista hankkia kovin tilavaa asumusta itselleen. Pahimmillaan yksi huone toimii niin keittiönä, olohuoneena kuin makuuhuoneena.

Jos tilaa on vähän, kannattaa jokaisesta neliöstä ottaa kaikki ilo irti. Lue alta vinkit, miten siinä onnistut.

Monikäyttöiset huonekalut

Koeta hankkia huonekaluja, jotka käyvät moneen tarkoitukseen. Esimerkiksi rahi voi toimia sekä kahvipöytänä että istumapaikkana. Kirstu ajaa myös kahvipöydän virkaa sekä se toimii säilytyspaikkana vilteille, tyynyille ynnä muulle.

Koukut ja magneetit

Käytä seiniä avuksesi ja ripusta kattiloita, pannuja tai muuta vastaavaa roikkumaan. Näin pidät usein käytössä olevia tavaroitasi helposti saatavilla.

Säilytyslaatikot

Hanki tarpeeksi erilaisia säilytyslaatikoita koreista tavallisiin laatikoihin. Merkitse, mitä missäkin on, jotta löydät ne helposti.

Kapeat sivupöydät (seinää vasten)

Älä hukkaa tilaa, joka ei ole käytössä muuten. Jos annat toisen reunan olla seinää vasten, ei se dominoi tilaa niin vahvasti.

Tilanjakajat

Näin saat useamman huoneen tuntua pieneen tilaan. Tilanjakajia on erilaisia ja voit käyttää kirjahyllyjäki siihen tarkoitukseen.

Järjestele fiksusti

Jos olohuoneesi toimii sekä ruokailutilana että työtilana, pidä huolta, että huonekalut on järjestelty fiksulla tavalla – omaan elämäntyyliisi sopien siis.

Riko sääntöjä

Kun on kyse tilan optimaalisesta käytöstä, on siihen monenlaisia sääntöjä ja ohjeita. Jos ne eivät kuitenkaan tunnu sopivan sinulle, sinun ei täydy noudattaaniitä. Valitse sisustusratkaisuja, jotka saavat kotisi tuntumaan kodilta. Sinun kodilta.

Lähde: Huffington Post