Suhteet kaatuvat muun muassa näihin asioihin.

Parisuhteiden kestävyyteen vaikuttavat monet asiat. Samanlaiset ajatusmaailmat auttavat suhteen kestämisessä, kun taas liian erilaiset ihmiset eivät toimi yhteen. Thought Catalog listasi seitsemän asiaa, jotka saavat parikymppisten suhteet helposti kaatumaan.

7 asiaa, jotka tuhoavat parikymppisten parisuhteet:

1. Motivaation määrä

Se, että toisella on työ ja toinen ei tiedä mitä haluaa tehdä, ei ole automaattisesti ongelma. Se vain usein heijastaa syvempää motivaation määrää tehdä ja saavuttaa asioita tietyssä iässä, mitä kaikki eivät jaa. On ihmisiä, jotka ovat tyytyväisiä tehdessään yksinkertaisia asioita ja on niitä, jotka haluavat parikymppisinä luoda jotain vaikeaa, mutta tärkeää. Se ero usein johtaa mielipahaan, kateuteen, väärinkäsityksiin ja selvään jarruttelun tunteeseen. Motivaation määrä on tärkeä asia, vaikka siitä ei aina haluta puhua.

2. Sosiaaliset toimet

Kuinka paljon pari menee erillään ulos esimerkiksi juomaan ja kuinka paljon oma sosiaalinen elämä näyttää samalta, kuin korkeakouluaikoina, vaikuttaa suuresti parisuhteeseen. Kaksikymmentä jotakin -vuotiaille sosiaaliset elämät ovat tärkeä osa elämää ja parisuhteessa vuorenvarmasti tulee ongelmia, jos näkemykset eroavat siitä, miten pidetään hauskaa ja irrotellaan.

3. Feminismi

Feministinä oleminen ei itsestään ole ongelma, mutta jos toinen ei ajattele samalla tavalla, ongelmia voi syntyä. Jos joudut koko ajan selittämään kumppanillesi, että vislaukset eivät ole imartelevia ja abortin ei pitäisi olla ongelma, tiedät, että se ei tule kestämään.

4. Matkustelu

Monet matkustelevat ollessaan 20 ja 30 ikävuoden välillä. Parikymppisenä se onkin sopivaa toteuttaa, jos todella haluaa matkustella. Jos parisuhteen toinen osapuoli haluaa lähteä maailmalle ja toista se ei kiinnosta, muodostuu siitä suuri ongelma. Ei ole yhtä suurta katumuksen aihetta kuin se, että ei lähde silloin, kuin olisi mahdollista lähteä. Ei ole reilua ottaa sitä pois keneltäkään, vaikka kuinka paljon toista rakastaisi.

5. Aloilleen asettuminen

Pelottaako sana avioliitto? Vai saako se sinut hyppäämään riemusta kohti kattoa? Parikymppisiltä tulee molempia vastauksia paljon ja se on tietysti jokaisen oma valinta, kummin itse haluaa tehdä. Jos toinen haluaa alttarille ennen kuin täyttää 30 ja toista ei kiinnosta tippaakaan, suhde ei tule toimimaan. Vaikka paineet ja odotukset ovat erit kuin esimerkiksi 60-luvulla, ei se tarkoita sitä, etteikö ihmisillä olisi oikeus tavoitella sitä, mitä todella haluavat.

6. Tulot

Se ei ole miellyttävää, mutta se on pakko sanoa. Kun toinen tienaa paljon ja toinen tulee juuri toimeen, elämänne eivät ole samat ja tulevaisuudennäkymät eivät ole samat. Asiat, joita voitte realistisesti tehdä ovat kaukana toisistaan. Jos toinen ei halua rahallisesti tukea toista osapuolta, pari ei ehkä kuulu yhteen. Samassa tuloluokassa olevat pysyvät pidempään yhdessä, koska he ovat samassa maailmassa ja vastaan tulee samoja asioita kummallekin. Riidat rahasta ovat pahimpia tappeluiden aiheita ja ne onnistuvat kaatamaan vahvankin parisuhteen.

7. Lapset

Niitä joko haluaa tai sitten ei halua. Biologinen kello joko tikittää 25-vuotiaana tai sitten kellon tikityksen aikoo käydä pysäyttämässä kokonaan. Toista osapuolta ei kannatta koettaa vakuutaa, että kuulutte yhteen, jos toinen ei halua niin. On täysin normaalia haluta lapsia parikymppisenä, mutta on myös täysin normaalia kartella niitä kuin ruttoa. Kumpikaan ei ole väärin. Suhdetta ei kuitenkaan kannata aloittaa, jos tietää sen päättyvän dramaattisesti ja rumasti, kun toinen tajuaa, ettei saa puhuttua toista haluamaan lapsia.

Lähde: Thought Catalog

Kommentit

Kommenttia