Aurinkosuojaa kannattaa laittaa myös näihin kohtiin kehossasi.

Etenkin kesäisin ulos mennessä aurinkovoiteen laittaminen suojaamaan ihoa on selvä juttu varmasti jokaiselle – voidekerros levitetään niin kasvoille, rintaan, selkään kuin käsivarsille ja jaloillekin. Nämä eivät ole kuitenkaan ainoat alueet, jotka kaipaavat suojaa UV-säteiltä.

Alle on listattu 6 kohtaa kehostasi, jotka pitäisi myös muistaa suojata.

1. Päänahka

Päänahka on helppo unohtaa, kunnes se alkaa tuntua aralta tai punoittaa saatuaan liikaa aurinkoa. Chapel Hillissä sijaitsevan Pohjois-Carolinan yliopiston tutkimus paljasti, että yksi kuolettavimmista melanoomista on päänahassa. Helppo tapa muistaa suojata päänahka, on aloittaa päästä ja käydä koko keho läpi matkalla varpaisiin. Päänahkaa voi suojata erilaisin suihkein, joissa on aurinkosuojaa.

2. Korvat

Korvat kaipaavat hieman enemmän kärsivällisyyttä, kun on kyse ihonhoidosta. Vuonna 2007 julkaistu tutkimus paljasti korvien olevan todella riskialttiita ihosyövälle. Alenna riskiäsi muistamalla suojata korvasikin kunnolla.

3. Kaula/niska

Laittaessa kasvovoiteita, monet lopettavat leukalinjaan, jolloin kaulan ja niskan seutu jää ilman voidetta. Älä jätä tätäkään aluetta kehostasi kuitenkaan huomiotta. Saatat joutua muistuttamaan itseäsi muutamia kertoja, mutta laittaessasi aurinkovoidetta kasvoillesi, muista levittää sitä myös alemmas.

4. Huulet

Huulissa on itsestään todella vähän suojaa auringolta, koska niissä ei ole melaniinia. Eikä pelkkä huulirasvan laittaminen suojaa UV-säteiltä. Siksi onkin syytä käyttää huulituottita, joissa on mukana suojakerroin.

5. Kämmenselät

Kun olet voidellut kehosi, käytä vielä hetki ennen ulos menemistä levittämään aurinkovoidetta käsiisi – joka puolelle, samoin kuin tekisit kosteusvoiteen kanssa.

6. Jalkapöydät ja -pohjat

Jalkapöydät ja -pohjatkin jäävät helposti ilman aurinkosuojaa. Saatat esimerkiksi kuvitella, että aurinkovoidetta ei tarvitse laittaa, koska jalat ovat koko ajan sandaaleissa tai hautautuneina hiekkaan. Kantapäät ja jalkapohjatkin voivat palaa ikävästi auringossa, joten niihinkin on syytä levittää aurinkovoidetta.

Lähde: Huffington Post