6 merkkiä, että sinun ja ystäväsi olisi aika harkita ystävyyttänne uudelleen

Eroaminen ei koske pelkästään parisuhteita, sillä joskus sitä joutuu tekemään myös ystävyyssuhteissa.

Hyvät ystävyyssuhteet ovat tärkeitä ja jopa hyväksi terveydelle. Australialainen, 10 vuotta kestänyt tutkimuskin osoitti, että vakaat kaveriporukat omanneet osallistujat elivät muita osallistujia 22 prosenttia todennäköisemmin pidempään.

Joskus ystävä saattaa kuitenkin raastaa kärsivällisyyttä, mielenterveyttä ja yleistä onnellisuutta. Osan kohdalla asioista on mahdollista puhua ja selvittää välit kuntoon, mutta toisinaan on tarpeen niin sanotusti erota ystävästä.

Alla on kuusi merkkiä, jotka kielivät siitä, että voi olla aika käydä eropuhe ystävän kanssa.

1. Hän tarvitsee sinua ihan kaikkeen

Liiallinen riippuvaisuus ystävästä voi uuvuttaa ja viedä kaiken ajan. Jos ystäväsi on sinusta liian riippuvainen, se on haitallisen ihmissuhteen merkki. Riippuvaisuus voi vaihdella ”konsulttina” olemisesta niin pienten kuin suurten asioiden suhteen siihen, että toimit ystävällesi taloudellisena tukena. Kaikki tarvitsevat tukea ystäviltään, mutta jos jatkuvasti toimit hänen ”kainalosauvanaan”, ole varuillasi.

2. Kammoksut hänen tapaamista ja olet helpottunut, kun hän lähtee

Ystävyyssuhteet ovat vapaaehtoisia ihmissuhteita, muistuttaa psykologi Laura Sapadin. Jos huomaat tarkoituksella jättäväsi ystäväsi puhelut huomiotta tai koetat keksiä syitä välttyä sovitusta tapaamisesta, voi olla aika päättää ystävyys.

3. Jatkuvat ristiriidat

Kyse ei ole pelkästään siitä, että riitelisi jatkuvasti. Konfliktit ja ristiriifat voivat tulla ilmi muutenkin, kuten aikatauluissanne. Jos ystäväsi ei tee aikaa sinulle samalla tavalla kuin sinä hänelle, ei hän välttämättä arvosta ystävyyssuhdettanne.

4. Koet ”oireita”

Ystävyyssuhteet voivat tehostaa henkistä ja fyysisitä hyvinvointiasi, mutta huonot ystävyyssuhteet voivat toimia päinvastoin. Psykologi ja kirjailija Irene S. Levinen mukaan jos alat kärsiä päänsärystä tai vatsakrampeista nähtyäsi tai odottaessasi ystäväsi tapaamista, ystävyyssuhteesi aiheuttaa enemmän harmia kuin hyvää.

5. Hän ei näe omia vikojaan

Viimein uskallat kohdata ystäväsi ja kertoa, kuinka hän on syyttävä ja alentava ja ystäväsi vastaus on: ”Olet liian herkkä!” Hyvän ystävän pitäisi olla avarakatseinen ja halukas tunnustamaan ongelmat.

”Jos vastaus osoittaa, ettei hän ymmärrä, sitten tiedät, että tämä ihmissuhde ei ole sellainen, jota kannattaisi jatkaa”, Sapadin kertoo.

6. Hän pettää luottamuksesi

”Naiset panostavat paljon ystäviinsä, koska he jakavat paljon elämästään heidän kanssaan”, Levine sanoo.

Jos ystäväsi rikkoo luottamuksen jollain tavalla, älä jätä huomiotta ääntä sisälläsi, joka kertoo, että moisella teolla on väliä. Luottamus ei ole mitätön asia ja jokainen petos on merkki siitä, että ihmissuhde pitäisi arvioida uudelleen.

”Tämä voi äkillisesti päättää ystävyyssuhteen ja luottamusta ei tarvitse rikkoa kuin kerran”, Sapadin myötäilee.

Lähde: Real Simple


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.