Se hetki, kun pääsee suihkuun, on monille rentouttava hetki.

Suihku sijaitsee kylpyhuoneessa, jossa voi tehdä monenlaisia virheitä, vaikka siellä pääsee myös nauttimaan. Jotta suoriutuisit siellä tekemättä virheitä, katso miten virheitä saattaa tehdä ihan huomaamattakin.

6 kylpyhuoneessa mahdollista virhettä

Suihku on tietysti kylpyhuoneessa se paikka, jossa tehdään eniten virheitä ja jossa siellä vietetään yleensä eniten aikaa. Jos suihkussa on tarkoitus sheivata esimerkiksi jalat, se kannattaa tehdä ehdottomasti illalla ennen nukkumaanmenoa. Silloin iho saa toipumisaikaa sheivaamiselta eikä ole heti auringolle alttiina ajon jälkeen. Kannattaa käyttää sheivaukseen tarkoitettuja aineita eikä esimerkiksi suihkugeeliä, joka voi vain lisätä ihoärsytystä esimerkiksi siinä olevien hajusteiden takia.

Toinen suihkussa tehtävä virhe liittyy hoitoaineen käyttöön. Moni ei anna vaikuttaa sen hiuksissa tarpeeksi pitkään. Jos sen viruttaa heti pois, ei se tee hiuksille kovinkaan hyvää. Sen kannattaisi antaa vaikuttaa hiuksissa jopa 5–10 minuutin ajan, jos sellaiselle on aikaa.

Kolmas virhe liittyy shampoon käyttöön. Se sopii hiusten pesuun, mutta sillä ei kannata pestä muita paikkoja. Se poistaa muualta kehosta liikaa rasvaa ja voi siten kuivattaa ihoa liikaa.

Neljäskin virhe liittyy suihkuun, jossa pestään myös intiimialueet. Sitä ei kannata tehdä liian vaahtoavilla pesuaineilla. Saippuat ja shampoot voivat vain lisätä intiimialueiden tulehduksien todennäköisyyksiä, koska ne poistavat alapään paikoista liikaa hyviä bakteereita.

Jos peset kylpyhuoneessa myös hampaasi, yksi kylpyhuoneessa tehtävä virhe liittyy hammasharjan vaihtoon. Moni vaihtaa sen uuteen liian harvoin. Se kannattaisi tehdä kahden kolmen kuukauden välein.

Viimeisin virhe, jota tehdään kylpyhuoneessa, tehdään sen jälkeen, kun on tultu suihkusta pois. Silloin olisi syytä rasvata muun kehon lisäksi myös jalkapohjat. Jalkapohjien pitää olla aina vähän kovat, joten hankaamisen sijaan ne kannattaa rasvata.

Teetkö sinäkin näitä kylpyhuonevirheitä?

Lähde: Antenne Bayern