Nautinnollista, orgasmiin johtavaa seksiä voi harrastaa myös niin, ettei siinä ole yhdyntää mukana.

Vaikka yhdyntä on monille mielekästä ja nautinnollista, toisille se ei ole niin merkityksellistä orgasmin saamista ajatellen. Jotkut taas eivät voi saada orgasmia pelkästään yhdynnästä ja kaipaavat enemmän stimulaatiota.

Bustle muistuttaa, että osa seksuaalisuutta ja omaan kehon tutustumista on se, että selvittää, mikä tuntuu hyvältä. Usein se, mikä sinusta tuntuu hyvältä, on sekoitus anatomiaasi, aivojasi sekä ainutlaatuista yhteyttä, joka sinulla on kumppanisi kanssa.

Seksiin voi löytää uusia ulottuvuuksia, kun unohtaa hetkeksi yhdynnän ja keskittyy muihin tapoihin saada nautintoa. Pari- ja seksuaaliterapiaan erikoistunut terapeutti Jennifer Sandoval suosittelee keskittymään mielihyvään ja lähestymään seksiä kokeilevalla mielellä, joka keskittyy prosessiin eikä orgasmin saamiseen, sillä se voi olla mainio tapa selvittää, mikä toimii juuri sinulle.

Kokeile, pidä hauskaa ja jos saat orgasmin, on se kirsikka kakun päälle. Voit lähteä kumppanisi kanssa liikkelle esimerkiksi näistä alle listatuista tavoista saada orgasmi ilman yhdyntää.

Sormetus

Sormileikit eivät ole vain osa esileikkiä, vaan Bustlen mukaan voi olla todella intensiivistä ja eroottista, jos kumppani tutkii vulvaa ja emätintäsi sormillaan. Lisää eroottista latausta voi saada, jos pyydät kumppanisi sivuuttamaan klitoriksen kokonaan.

Bustlen mukaan toinen tapa tehdä sormetuksesta intensiivisempää on kokeilla BDSM:n kaltaista tyyliä, mutta kevyempänä versiona. Esimerkiksi voit pyytää kumppaniasi sitomaan silmäsi, ettet näe mitään tai sitomaan kätesi kevyesti selkäsi taakse, jotta hän voi keskittyä täysin sinun nautintoosi. Muistakaa kuitenkin sopia kaiken varalta turvasana ennen kuin ryhdytte BDSM-touhihin, olivatpa ne kuinka keveitä tahansa.

Suuseksi

Bustlen mukaan kieli on todella dynaaminen ”työkalu”, kun on kyse nautinnosta ja mielihyvästä. Suuseksillä on monia puolia ja se voi muuttua vain paremmaksi ja paremmaksi, mitä enemmän sitä kumppanin kanssa kokeilee. Tekniikan lisäksi suuseksissä tärkeää on kommunikaatio, herkkyys ja se, että annat kumppanisi tyydyttää sinua.

”Suuseksin saaminen voi olla intensiivisemmin nautinnollisempaa kuin yhdyntä, koska antava osapuolella on enemmän kontrollissa, voi vaihdella painetta ja tyyliä ja keskittyä tiettyihin kohtiin valmiimmin”, asiantuntija Mark A. Michaels selittää.

Suuseksin kanssa voi myös kokeilla erilaisia asentoja; joku tykkää istua kasvojen yllä, toinen 69-asennosta, jonka aikana osapuolet voivat tyydyttää toisiaan. Kokeilipa suuseksi millä tavalla tahansa, kannattaa kuitenkin Bustlen mukaan valmistautua siihen, että suuseksiin voi liittyä hieman kiusallisuutta ja se on ihan okei.

”Kun tietää etukäteen, että luvassa saattaa olla kiusallisia hetkiä ja kun suhtautuu siihen huumorilla, antaa se teille molemmille luvan kokeilla”, Sandoval sanoo.

Muista vartalon muutkin kohdat

Vaikka olisit nähnyt kumppanisi alasti miljoonia kertoja, voi koskettelu, puristelu ja suuteleminen kaikkialle pitkin vartaloa tuntua todella nautinnolliselta. Bustlen mukaan jos on tottunut yhdynnän harrastamiseen, saattavat muut vartalon kohdat jäädä vähälle huomiolle, mutta esileikkimäinen koskettelu voi olla orgasmiin asti johtavan nautinnollista sellaisenaan.

”Aikuisina meillä on tapana keskittyä rintoihin, takamuksiin ja sukuelimiin ja muu jää vähälle huomiolle”, seksiterapiaan erikoistunut lisensoitu psykoterapeutti Vanessa Marin toteaa.

Vartalossa on kuitenkin lukuisia muita kohtia, kuten erilaisia erogeenisia alueita. Bustlen mukaan nännit ovat yksi selvä vaihtoehto ja niiden kanssa kannattaa käyttää aikaa hyvästä syystä: rintojen stimulointi vapauttaa oksitosiinia, minkä takia rintojen ja nännien stimulointi voi olla jo itsessään erittäin nautinnollista.

Jos nännisi ovat erittäin herkät tai nautit nännileikeistä, anna kumppanisi käsitellä niitä erilaisin tavoin suullaan ja käsillään sekä niiden yhdistelmällä. Kun heittäydyt nautinnon vietäväksi, voit saada orgasmin ilman minkäänlaista navan alapuolelle suunnattua stimulaatiota.

Leluja kaveriksi

Bustlen mukaan vibraattorin käyttäminen suoraan klitorista vasten voi tehdä orgasmeista entistä voimakkaampia. Seksileluja voi käyttää myös yhdessä kumppanin kanssa, sillä ne eivät ole suinkaan tehty vain sooloseksiä varten. Yhdessä kumppanin kanssa käytettynä ne voivat olla yllättävän eroottisia. Voit antaa ohjat kumppanillesi ja antaa hänen valita paineen, nopeuden ja sen, mihin lelu laitetaan.

Bustlen mukaan Bluetoothia käyttävät seksilelut voivat olla erityisen seksikkäitä jopa toistenne yllä ollessanne, koska kumppanisi kontrolloi kaikkea. Ja kun et tiedä, mitä on seuraavaksi luvassa, voi se aktivoida aivosi ja lisätä intensiteettiä, mikä voi auttaa saamaan mahtavan orgasmin.

Lelujen kanssa voi myös leikitellä ja käyttää niitä eri paikoissa vartalolla, kuten rinnoilla tai takapuolen päällä. Jos leluja on tarkoitus laittaa peräaukkoon, on tärkeä huomioida, että lelu on tarkoitettu siihen, koska niissä on silloin leveämpi alaosa, jotta ne eivät pääse jäämään jumiin sisuksiin.

Ota itsetyydytys mukaan

Itsensä tyydyttäminen kumppanin edessä voi tuntua jostakusta järjenvastaiselta; miksi tehdä se itse, kun kumppanikin voisi osallistua? Mutta tähän on kuitenkin Bustlen mukaan hyvä syy. Ensinnäkin näin kumppanisi näkee, mistä sytyt ja nautit. Toiseksi tällainen esittelevä tapa luo haavoittuvaisuuden ja jännityksen yhdistelmän, joka voi saada sinut laukeamaan.

Näytä kumppanillesi, miten haluat laueta ja saada nautintoa. Voit itse päättää, otatko minkä verran mukaan ”lisukkeita”, kuten seksikkäitä asuja, tuhmia puheita tai mitä tahansa muuta, joka tekee olosi kuumaksi, seksikkääksi ja täysin oman nautintosi ohjaajaksi.

Kokeilkaa roolileikkejä

Roolileikit ovat paljon muutakin kuin lääkäri/hoitaja- tai opettaja/oppilas-juttuja – tai sitten juuri sitä, jos se saa teidät syttymään. Bustlen mukaan minkälainen tahansa roolileikki voi olla mainio tapa kokeilla uutta makuuhuonessa ja pääset käsiksi erittäin eroottiseen voimaan mielessäsi.

Roolileikit voivat alkaa pienestä eikä siihen tarvitse edes erityisiä asuja. Voitte esimerkiksi leikkiä, että ette tunne entuudestaan, kohtaatte jossakin ja päädytte yhdessä hotelliin. Voitte myös kokeilla kontrollin ottamista ja kertoa toisillenne, mitä tarkalleen tehdä toistenne vartaloille.

Bustlen mukaan tässä taustalla on se, että kun on kyse kuumasta ja himokkaasta seksistä, on omat aivot se suurin nautinnon elin. Mitä luovemmilla tavoilla sitä käyttää, sitä luovemmilla tavoilla voit löytää tien huikeisiin orgasmeihin – ilman yhdyntää.

Kerroimme aiemmin seksuaaliterapeutin listaamista 10 kutkuttavasta keinosta, joilla nainen voi saada orgasmin. Lisäksi kerroimmen 4 yllättävää tapaa, joiden avulla on mahdollista laueta ilman seksiä.

Lähde: Bustle